2000. november 17., péntek






A tél mindig gyönyörű volt rengeteg hóval, hideggel és mégtöbb napsütéssel. Kimondhatatlanul élveztem hogy mint egy gyerek hempereghetek a hóban. :-)) A fiamról nem is beszélve. Az első télen leszokott a babakocsiról, mert térdig érő hóban képtelenség volt vele közlekedni. De inkább gyalogolt a minusz 38 fokban csak hogy minden nap lemenjünk a kisvasúthoz. Ő vasutazott azalatt én hozzáfagytam a korláthoz de semmi baj jövünk holnap is.... :-))
Különlegesség volt számomra hogy a városban a hókotrók nem csak félre tolták a havat de teherautókon hordták ki a városból különben nem lehetett volna tőle közlekedni annyi volt belőle.




Bármennyire is élveztük a havat azért úgy Húsvét környékén már kicsit mindig elege volt belőle az embernek. Persze ettől függetlenül azért husvétra mindig esett még egy utolsó adag. Úgy búcsúzóul.




Aztán május második hetében egyszer csak elkezdődik a nyár. Tavasz az szinte semmi. Talán két hét átmeneti dőszak után teljes diszében szó szerint berobban a nyár. Harminc fok meleggel és több mint száz százalékos páratartalommal. Ez a hirtelenkedés bármilyen érdekes is azért a szervezetet arcul csapásként éri. Egy idő után légkondicionáló nélkül nem lehet megmaradni zárt helyen. Az utcán pedig..... mondhatni kevés az oxigen az ott található légnemű vizben. Amit kopoltyúk nélkül meglehetősen nehéz feldolgozni. Ezért a nyári hőguta idején a legideálisabb tartózkodási helyek a bevásárló központok. Amint ahogy azt a tévé is a szánkba rágta reggelente. :-))De tény és való amig odakint tombol a kánikula addig odabent primán megfagyhatunk a légkondicionálásnak köszönhetően. :-) Avagy mire jó a bevásárlóközpont a bevásárláson túl....
Az őszről is beszélnem kel!!! Ki nem maradhat. Ilyet ugye nem sok helyen látni az a szinpompás kavalkád mondhatni szin orgia ami ilyenkor a fákon zajlik az leirhatatlan azt egyszerűen látni kell.






2 megjegyzés:

erika.vari@gmail.com írta...

Lélegzetelállítóan gyönyörűek ezek a képek! Jó, hogy leírtad a kanadai életeteket is. Egy barátnőm most látogatta meg egy másik barátnőnket Torontóban, épp tegnap este mutatta a képeket, elég lehangolóak a tieidhez képest, igaz, azt mondta még szinte téli idő volt a múlt hónapban ott. De itt a Te szineid, valami csodálatosak.

Christine írta...

Bonca, igen ott kicsit tovabb tart a teli szezon. Husvetkor meg legtobbszor havazik. :-)) Sajnos telen valoban kicsit elszurkul minden, foleg ha meg a nap sem sut.Az osz viszont karpotolja mindig az embert, mert az valami fantasztikus. Mondjuk en a "tavaszt" is szerettem. Mikor ket-harom het alatt kizoldul, kiviragzik minden valami elkepeszto sebessegel.