2008. február 11., hétfő

Cambridge

Tegnap végre elmentünk kirándulni. Már nagyon hiányzott hogy kimozduljunk kicsit. Cambridge volt a célpont.Szerintem gyönyörű városka. Hasonlít Oxfordhoz bár lényegesen kisebb nála. Viszont a folyótól nagyon bájos lesz. A város jól áttekinthető, ember léptékű. Nem is túl drága ezt volt alkalmam tapasztalni egy helyi piacon amibe tök véletlenül botlottunk bele.
Szerencsénk volt gyönyörű időt fogtunk ki. Az egyik college mögötti parkban valóságos virágszőnyeg fogadott minket. Minden tele volt velük. Eszméletlen egy látvány volt. :-))
Jó volt hogy több kollégiumba is szabadon be lehetett menni nézelődni. Meg ha csak az udvarra is. Mit ne mondjak szívesen lettem volna itt diák annak idején. :-))
Oxfordhoz hasonlóan itt is eszméletlen mennyiségű bicikli van jelen minden felé. Leginkább a diákok használják bár gondolom a macerás parkolás miatt (ez mindenhol gond) a központban élők jó része is inkább bringázik.









Elképesztő milyen hangulata van az egésznek. Mintha több száz évet vissza mennénk az időben úgy hogy közben jelen vannak a mai kor technikai vivmányai is.
Egy kukkantás erejéig láttam az egyik ebédlőt. Hát mit mondjak olyan jó Harry Potteres volt. :-))
Lehet hogy sokakban szorongást ébresztenek az ősi rideg és sötét kőfalak, de ha megszokja az ember a hangulatát akkor igazán érdekes és élvezhető lesz az egész.
A brittek régi tradiciókhoz való ragaszkodása még mindig meglep holott megszokhattam volna már hiszen lépten nyomon szembesülök vele nem csak az ilyen egyetemi városokban de mindenhol máshol is.
Mindenesetre nagyon sajnáltam hogy nem mehettünk beljebb. De mivel ezek működő intézmények igy érthető hogy próbálják a diákokat védeni a turisták nyüzsgésétől.

Nincsenek megjegyzések: