2009. február 19., csütörtök

Kirándulás - Winchester

Tegnap kirándulni mentünk végre. :-)) Az uticél Winchester városa volt. Amit tudni lehet róla:
A városnak fontos szerep jutott a kora középkori állam, Wessex székhelyeként is. Ezt a címet 519-től viseli. Habár nem ez volt az egyetlen központ, Egbert 827-ben a királyság legfőbb központját itt alakította ki. A Nagy Alfréd által kidolgozott utcahálózat még ma is működik, most is ezt a rendszert használják. Winchester leghíresebb épülete a Great Hall, a Winchester Castle egyetlen fennmaradt 12. századi része, 1222 és 1235 között újjáépítették, és ma is ebben a formában maradt fenn. Itt van az Artúr király kerekasztala, ami legalább 1463 óta van a teremben.
Átmérője öt és fél méter. Ez az asztal 1230-1280 között készült így ez elvileg nem lehet AZ a kerekasztal. Ennek ellenére idegenforgalmi látványosság, mely sok turistát vonz ide. Az asztal eredetileg festetlen volt, de VIII. Henrik kifestette.1522-ben ekkor közepére a Tudor-rózsa motívum került, szélén olvashatóak a kerekasztal lovagjainak nevei, a trónnál pedig Artúr király.
Ilyen kicsik vagyunk mi hozzá képest:

Egyszerűen hatalmas az egész. Ami meglepő volt számomra hogy a látogatás teljesen ingyenes.Az asztallal szemben helyezkedik el a Prince Charles Wedding Gates, körülötte a falon sajáttságos tapétaként egy bonyolult családfa látható.Voltunk kicsit játszani is a Westgate-ban ami lényegében a régi városkapu épület maradványa:


Fiam határozottan nehéznek találta a páncél öltözetet. :-))
Engem pedig vonzott a szép régi kandalló és a gyönyörű kazettás menyezet.

A többi kép megtalálható az fotó albumban a szokott helyen.

3 megjegyzés:

Timcsoca írta...

Úgy irigyellek mindig, olyan csodálatos helyeken jártok!!!:)

darilh írta...

OMG!!! Én is! Én is!
Köszönöm a tippet, ezt is felveszem a mindenképpen meglátogatandó helyek listájára!
Nagyon szépek a képek, és köszi a történelmi kis tájékoztatót is, imádom!

Christine írta...

darilh. Ha atnezel a foto albumomba talalsz ott meg egy-ket jo uti celpontot. :-)))