2009. június 2., kedd

Megint nem szaporodnak a bejegyzések, mert hogy Hicudzsi szavaival éljek rám ült a "nyunyó". Egyszerűen nincs kedvem semmihez. Illetve mennék neki a világnak. Süt kint a nap, gyönyörű idő van mennék kifelé. De Szilvit nem lehet kirobbantani. Egyedül meg nem jó mikor tudod hogy a másik otthon ül. Igy én is itthon maradok, viszont idebent meg nincs kedvem semmihez. Se irni, se olvasni, scrapbookozni meg végképp nincs semmi kedvem ami azért fura mert közben hiányzik. De hiába próbálom csinálni csak tili-tolizok a hozzávalókkal de nem születik belőle semmi. Hát ez van jelenleg.... Kinomban az új Sims 3-ba menekülök. De tudom hosszú távon ez se megoldás nekem.De hogy mi a megoldás azt még nem tudom. Hétvégén itt voltak megint Osziék, de most annak se tudtam örülni igazából. Igaz amúgy is voltak tisztázni valóink, magyarán megérett az a bizonyos bili a kiboritásra. Hát kiváncsi vagyok mi lesz abból amiben megállapodtunk....

18 megjegyzés:

Csilla írta...

Rá se ránts! Én is le szoktam törni, egyszerűen elfáradok, elegem lesz mindenből, stb. Aztán megrázom magam és megyek tovább. Valamivel kényszerítsd magad, ne másokra várj! Ültess virágot, keresd a szépet, a jót. Ha csak ücsörögsz otthon, nem lesz jobb, legalább is nálam nem jön be, bár tudom, nem vagyunk egyformák!

Azért ne szomorkodj ám! A gondok is megoldódnak, ha nem előbb, hát utóbb! :)))

Christine írta...

Szivesen ultetnek viragot. Ha volna kertem. De nincs. Igazabol ez a bajom a kert hianya. Dehogy akarnek en menni barhova is ha volna egy kertem itthon. Ahova ki lehet ulni levegozni, zoldet szagolni, mezitlab maszkalni a fuben vagy csak olvasni egy bokor arnyekaban. De hat kert nelkul mindezt nehez. Park pedig csak a varos tulfelen van.Igaz kicsi a varos de akkor is.... oda nem ugrik ki az ember a reggeli bogre kavejat meginni csak ugy.
Ez minden tavaszon vagy nyar elejen ram jon. Aztan majd elmulik tudom en. Csak addig itt nyuglodom....

Csilla írta...

Ismerős ez, mikor kiköltöztünk ide, akkor otthon hagytam a szép kertecskémet. Beköltöztünk egy társasházba. Na, addig keringtem én bizony, hogy vettem 4 müanyagládát és abba kertészkedtem. Vettem mindenféle virágokat és nevelgettem őket az én és a családom örömére. Egy évig ez ment. Most már három éve itt élünk, Kedvesem csinált egy pici kertet (a tulaj nem bánta szerencsére), ott bogarászgatok. Majd készítek már képeket. Meg itt vannak az állatkáim. Velük foglalkozni kell, ha már itt vannak, hiszen nem ők akartak idejönni!!! Én akartam. Itt vannak a cicák, a kutyi, a madárkáim. Tehát, akár tetszi, akár nem, velük foglalkozni kell. Esetleg nem szereted a madarakat? Ajánlom neked a zebrapintyet vagy a japán sirálykát. Csendes, pici madárkák, nekem sok örömem van bennük. Csak egy pici kalitka kell egy párnak. Hamar megszoknak, sok örömet okoznak nekem. Épp most izgulunk, hogy lesz-e az uj párral tojás, mert a viharban sajnos elpusztult nemrég a pintyecském párja.

Ilyenekben nem gondolkodsz esetleg? Szívesen segítek innen amit tudok! És ezek nem nagy értékek igazán!

Gondold el, egy kis madárcsirip és egy kis virágok!

Na, mit szólsz?

erika.vari@gmail.com írta...

Egy füszernövényes ablakpárkány esetleg? (koriander, citromfű, bazsalikom, menta és a társai)
Persze kérdés, hogy el akarod e űzni nyunyót, vagy úgy vagy vele, hogy ahogy jött, majd el is megy, néha van az embernek nyunyú kedve és kész.
Egyébként nekem is minden évben ilyenkor van körülbelül olyan nagyon valahova menős kedvem, megértelek. Esetleg egy jó piacozás?

Névtelen írta...

...vagy esetleg elmehetnél dolgozni akár...

Névtelen írta...

Sziasztok Szilveszter vagyok meg soha nem irtam a blogba de most muszaj. Olvastam az elottem levo ertelmes nevtelen hozzaszolast.

"...vagy esetleg elmehetnél dolgozni akár..."

Ha te ilyen okos vagy es tudsz munkat amit nekem nem sikerul talalni akkor irjad ide. Azt hogy meg mi mit es hogyan csinalunk neked aztan meg kurvara nincs hozza kozod.
Ez elol a bunko magyar mentalitas elol jottem el de itt is utol ernek es megtalalnak. Szeretnem ha nem irnal ide mert veszem a faradsagot es megkereslek es a hozza szolasaidat lenyomom a torkodon.

"Nem eleg a sajat bajom meg ezzel is felhuznak"

Christine írta...

Bonca, Csilla a fuszernovenyeket meg mas egyebeket is mar probaltam de azok nagyon hamar kidoglenek. Ugy altalaban a lakas alkalmatlan a kenyesebb novenyek nevelesere mert nyugati fekvesu. Vagyis a nap java reszeben elegge sotet. Ha jo ido van akkor delutan het utan kezd el besutni a nap akkor viszont olyan intenzitassal hogy tojast lehet sutni az ablakok kozeleben. Igy a legtobb noveny eleg gyorsan tonkremegy. Nem tudok rajonni hogy milyet vegyek ami birja az extrem korulmenyeket. Szegyen es gyalazat! Oreganyam virag kertesz volt en meg nem tudom mit lehetne itt ugy nevelni hogy ne pusztuljon el.
Csilla. Madarkak? Hat bevallom oszinten madaram sosem volt. Nem tudom hogy kell gondozni oket. En mindig cicas voltam, de ide nem lehet behozni mert tiltja a szerzodesunk a haziallatok tartasat. Madarat nem tudom lehetne e bar igazabol egy kiscicanak orulnek. Olyan reg nem volt mar.
Koszi lanyok az otleteket, aranyosak vagytok! Novenyzet teren ha van valami otletetek hogy mi az ami birja a ket vegletet azt szivesen vennem.

Christine írta...

Szilvi ne foglalkozz a kedves "nevtelen" megjegyzeseivel. Nem er annyit az egesz hogy idegesitsd magad rajta. Elozoleg egyszer mar leirtam neki a dolgokat, de ugy latszik nem jut el az agyaig.

erika.vari@gmail.com írta...

Hát, én most el is pirultam, jövök itt a növényes tanácsokkal, mikor az igazság az, hogy nem volt olyan növény, ami nálunk túl sokáig húzta volna, egyszerűen, sajnos szép lassan kimúlnak, nem értek hozzá, vagy a lakás nem jó, a legrosszabb az volt ,amikor a legkisebb gyermekem keresztelőjére, kaptunk egy pici szépséges bonsai fát, tudtam előre..nem is kellett hozzá sok idő..szóval én magam, az ilyen hangulat ellen sem növény sem állat nevelgetésével nem próbálkozom, nekem a menni jön be, a változtatás, a valami más, az emberek, a kapcsolatok, ilyesmi, a nyugalom ilyenkor nálam, csak ront a helyzeten

Christine írta...

Bonca, minden lakasnak megvannak a maga sajatossagai hogy sotet vagy vilagos, hideg vagy meleg. A novenyek tobbsege pedig erzekeny a szelsoseges korulmenyekre, ilyenkor aztan barhogy is patyolgatod elpusztulnak. Dragabb viragokkal en ezert nem is probalkoztam eddig. A strapabiro jofele szocreal novenyek itt meg nemigen vannak sajna.
Hogy mi segit kimaszni a rossz hangulatbol? Gondolom ez mindenkinek mas. En bar nem vagyok budhista megis vonzodom a csendes szemlelodo eletmodhoz. Bamulom a vilagot es gyonyorkodom benne, de reszt csak ritkan veszek benne.

Névtelen írta...

Kedves Szilveszter!
Ha valaki egy nyilvanos blogot ir, bizony fel kell keszulnie, hogy kritikakat is kap, ez ezzel jar.
Nem neked irtam, hogy menj el dolgozni, hisz te dolgozol, vallalkozo vagy, megirta a nejed, vagy nem igaz???
Ra kellene dobbennetek, hogy a televizio es internet bamulasbol, a kulonbozo fenykepalbumok gyartasabol bizony nem jon ossze a Kanadara valo...
Vegig olvastam a blogot, es nem csodalom, hogy kiraktak titeket Kanadabol, es szerintem lassan Angliabol is ki fognak, nem sokaig nezik el, hogy becsuletes allampolgarok altal megkeresett adofontokat koltenek a ti lakhatasotokra, megelhetesetekre.

Névtelen írta...

"Szeretnem ha nem irnal ide mert veszem a faradsagot es megkereslek es a hozza szolasaidat lenyomom a torkodon."
Na ez a tipikus magyar mentalitas, kedves Szilveszter!
Ha valaki olyat mond , ami nem tetszik, akkor azt meg kell fenyegetni???
Szanalmas.

Névtelen írta...

Szilveszter vagyok.

Kedves nevtelen az angolok altal megtermelt ado fontok nekem is jarnak hogy tisztaban legyel vele kirakni nem fognak (nagy banatodra),de az a helyzet en mar itt leraktam annyit az asztalra hogy minden fele segitsegre jogosult vagyok. Lassan allam polgar. Ja az hogy nem maradhattunk kanadaban halvany gozod nincs rola miert is nem maradhattunk. Csak hogy sejtesed legyen rola ha nincs a 9/11 akkor mar kanadai alampolgar vagyok reg ota. Ha meg nem tudod meg emeszteni hogy EN ugy dontottem a Krisztanak nem kell dolgoznia akkor szerezz te is olyan valakit aki ezt megtudja neked teremteni. Megteremtettem Magyarorszagon, Kanadaban,Angliaban. Ezeket nem a papa mama adta ossze hanem en dolgoztam erte. Ertekelem a hozzaszolasaidat majd ha bebizonyitod te is hogy fasza gyerek vagy. 3 kulombozo orszagban megaltam a helyem. Legkozelebb ha irsz akkor add mar meg a bloggog cimet had nezzem meg te hogy is csinalod tanulni orom. Szeretnem ha ertelmesen szolnal hozza a bloghoz vagy hallgass. A kioktatasodra nem vagyok vevo. Az hogy ki a szanalmas arrol beszelhetnenk annyi ver nincs a pucadba hogy Nevet irj vagy e-mail cimet. Nem az a baj hogy hozza szolsz hanem az hogy ilyen butan olyanba utod az orrod amirol semmit nem tudsz.
Koszonom a reszemrol ennyi volt.

Emőke írta...

Christine látom téged is megtaláltak a kötekedők...
Sajnálom, hogy nem érzed jól magad mostanában. A nyunyó elmúlik! :) Kertet én is szeretnék, ha csak egy kis hátsókert már attól is "széles kedvem kerekedne" . :)))

Christine írta...

Hicu, iiigen megtalaltak es mar nem eloszor. :-)
Persze tudom en hogy a nyunyo elmulik majd, de az erzest te is ismered hogy akkor pillanatnyilag milyen szar erzes is ez.

Emőke írta...

Pont most írtam egyébként munkakeresésről egy posztot mielőtt megnéztelek volna... ez az "okoska" is tájékozódhatna jobban pofázás előtt...
Egyébként ennek a névtelennek a stílusa emlékeztet engem annak a stílusára aki nekem beszólogatott anno. :))) Az interware netről netezett és Pestről bár inkább egy helyi irigykedőre tippelnék. :)))

Christine írta...

Az ilyenek mindig visszajarnak mert nekik ez az oromuk hogy masokba belekotnek. Ferjem is "vadaszik" ra hogy honnan ir. :-))
Munka. Hat igen. Ez itt nem London, nincs annyi alternativa. Azthiszem videki viszonylatban ez mindenhol hasonlo gondokat okoz.Latod paromnak is hiaba van meg az angol vegzettsege, nem megy vele messzire.

Névtelen írta...

Csak azt nem ertem, idejon ez a nevtelen megint, ki tudja honnan kerul elo es szol bele olyan dolgokba, amihez semmi koze nincs, de azt is a legsotetebb bunko modon. Egyaltalan: mit akar? Fikazni, irigykedni - tipikus magyar mentalitassal? Az ilyen akarhova szalad a vilagban, nem tud kibujni a borebol, csak az marad, ami eddig is volt: egy irigy, luzer magyar. Jellemzo.