2009. június 29., hétfő

Muszáj elmondanom hogy napok óta kánikula van minálunk. Ilyen ugye nem sűrűn fordul elő errefelé igy akárcsak a hóesés ez is esemény számba megy. Most is 25 fok van és délutánra állitólag 28 is lesz. Hát nem tudom....mi már elegge aklimatzálódtunk az elmúlt négy évben szóval számunka már a 20-22 fok is meleg már abban is hőgutát akar kapni a férjem. Nem tudom ma délután mit fog csinálni. Én meg vigyorgok itt magamban rajta. Persze nekem is melegem van, de ez belőlem maximum a strandolás vágyat váltja ki nem pedig morgást.
A gyereket sajnálom a legjobban. Egyrészt hogy ebben a gyönyörű időben az iskolában kell még mindig tespednie. Másrészt pedig hogy mindezt teljes "menetfelszerelésben" teszi ugyanis az egyenruha kötelező az összes darabjával. Azaz ing, nyakkendő, blézer minden rajtuk van. Mindezt 25 fokban. És nem lehet nekik levenni csak akkor ha a suli igazgatoja külön engedélyt ad erre. Márpedig eddig nem adott. Mindenesetre nem irigylem őket most....

3 megjegyzés:

Csilla írta...

Képzeld, nálunk is süt a nap már napok óta, és a hétre ilyen időt mondanak.

És sajnos Barnuskám még mindig suliba jár, csak pénteken lesz vége neki is a tanításnak, de aztán vége végre.

Egyenruhába kell járni a kisfiadnak? Jaj a lányok nagyon imádnák, mindig arról álmodoztak, hogy olyan iskolába járnak, ahol egyenruhába kell járni. Bár gondolom az is nagyon hamar megunható! És amint olvastam kellemetlen is lehet. Azért mégis jó ez a kis meleg! Ugye?

Christine írta...

A fiamnak meg harom het van vissza a sulibol! Itt nagyon el van huzva a tanev. Amugy Mark szereti az egyenruhat nincs vele gondja. Most kellemetlen hogy ugyanazt kell hordani 25 fokban (illetve azota mar 27 fok) amit telen. Vagyis hogy nem lehet elhagyni a blezert. Mondjuk szerdatol mar esot mondanak akkor csak lehul kicsit.

erika.vari@gmail.com írta...

Itt meg a fordítottja :) Nyári szünet van már ugyan, de folyamatosan szakad az eső, minden nap.