2009. június 10., szerda

Szegény embert még az ág is húzza mondhatnánk avagy munkaügyi szerencsétlenkedés.
Szilvit felhivták tegnap hogy lenne pár nap munka bent Londonban és hogy vállalja e. Mondanom se kell persze hogy vállalta hisz már tökmindegy mit kell csinálni és hol csak munka legyen. Erre fel kiderül a turpisság hogy sztrájkolnak ám a metrósok kegyetlenül tegnap óta. Nem baj mondták a vonat az jár azzal be tud menni. Mert London közepébe autóval normális ember nem megy ugye ha csak nem felfujható vagy összecsukható autója van amit utánna zsebre tesz. Maskepp majd 200 font amennyiért visszakapod a kocsit a karcerból. A vonatnál tartottam... miszerint az jár és azzal be lehet Londonba jutni. Párom reggel ki is döcögött a szomszéd város állomására mivel a vonat csak ott jár itt nálunk nem. Ahol is aztán kiderült hogy mivel a vasút és a metró állomás egybe van igy bizony tosznak kinyitni. A vonat az köszöni jár, igaz üresen mivel az emberek nem tudnak fölszállni rá a bezárt állomásokon. Nos hát ilyen egy sztrájk angol módra. :-)) Utóbb a rádióban hallotuk hogy azért vannak ám protekciós megállók amik kinyitnak, csak épp nem itt minálunk....

3 megjegyzés:

Csilla írta...

Ez jó! Megoldották egyben!

Nálunk most az a szokás, hogy 1-1,5 havonta egyszer csak elkezdenek sztrájkolni a buszosok pénteken, aztán vagy kitart vasárnap estig, vagy befejezik még azon a napon. Erről tájékoztatás nincs se a buszokon, se a megállókon, se a honlapjukon.

Csókoltatom őket én is ilyenkor!

Christine írta...

Akkor latom nalatok se mennek a szomszedba egy kis sztrajkert. Ezeket az metrosokat en leginkabb azert nem szeressem mert majd' minden hetvegen szunetel a forgalom ilyen-olyan cimszoval.Vagyis olyankor Londonba bejutni ha nem is teljes keptelenseg, de erdekes egy tarsasjatek. Ennek koszonhetoen aztan nem is megyunk be.Pedig a muzeumok vonzanak rendesen.

kiseri írta...

Na én azt hittem, csak nálunk mennek így a dolgok... de lám! nem csak mi kapjuk a sok jót, nektek is jut bőven! Kitartás, lányok, akárhol éltek...!