2009. július 2., csütörtök

A 28.-ai bejegyzéshez nem mellékeltem több fotót mert nem passzolt oda hisz az a bejegyzes inkább a baráti látogatásról szólt. De úgy érzem muszály megmutatnom hogy mit értek kísértet városon. Avagy képek Chesham egy nyári vasárnap délután cimszó alatt.



6 megjegyzés:

Unknown írta...

Jé! Na azért ilyet Brüsszelben nem nagyon látsz, bár minden napszakban nem voltam még fenn a központban, az is igaz. De furi, teljesen kihalt.

Christine írta...

Itt sokszor ilyen a belvaros, nem csak vasarnap. Eloszor nagyon furcsa volt, de idovel meg lehet szokni. Igaz a ferjem nem is szeret itt setalgatni pont ezert mert ilyen kihalt minden.

Snowqueen írta...

Hát,ez tényleg kihalt...És miért?Gondolom,a boltok zárva,az emberek meg otthon eszik a jó hazai étkeket és nézik a tv-t-vagy mit csinálnak tulajdonképpen Cheshamben az emberek vasárnaponként?

Christine írta...

Snowqueen, azt tudom hogy azelott a nepek legfobb szorakozasa a pub illetve kavezokba valo ucsorges volt. A kavezo mint ahogy a kepen is latszik tok ures es a pub-okat pedig elkezdtek bezarni egy ideje. Gondolom ahogy no a valsag ugy csokken a forgalom. Es hogy manapsag mivel toltik az idot az emberek, na ezt mar nem tudom. Hogy otthon eszik a jo kis hazai etkeket na ezen jot vigyorogtam. Mert ugye az atlag angol no az vajmi kevesse tud fozni. Max fagyasztos kajat betol a mikroba illetve a rengeteg kajalda egyikeben ha eszik valamit. A fiamek a suliba is tanultak fozni. Tudod mit? Sajtos makaronit es muffint illetve teszta salatat es szendvicseket.:-)))

Snowqueen írta...

Christine,köszönöm a választ!
Hát,nem gondoltam volna,hogy ennyire hat a válság,hogy a sörivó brit nemzet már pubba sem jár:-(
Ajjaj,ennyire nem főznek ott?Szegény angol emberek,elég rossz lehet a gyomruk:-( Valamiért azt gondoltam,hogy ott inkább "divat" a háztartásbeliként otthon maradó feleség,s otthon meg ráérne főzni,de akkor nagyon rosszul gondoltam...:-)

Christine írta...

Snowqueen, igen sajnos erre itt nagyon erezni a valsagot. Ugy tizenot merfoldre van tolunk egy nagyobb varos ahova at szoktunk jarni vasarolni mert van sok uzlet meg shopping center es bizony az utobbi honapokban ott is kb. az uzletek egyharmada lehuzta rolot. Es mostanra utolerte a dolog a vendeglatoipari egysegeket is holott eddig ugy latszott ok tulelik.
Fozes. Ha foznek is akkor is csak egyszerubb kajakat inkabb vagyis kulonfele sulteket legalabbis a boltok kinalata erre mutat. A husok java resze ugy van elokeszitve (pacolva, kotozve) hogy csak be kelljen tolni a sutobe es ugy egyben megsutni. Az etnikum ertem itt az indiai meg pakisztani lakosokat, na ok mar inkabb foznek. Igaz ok nem is jarnak pub-ba. :-))