2009. július 30., csütörtök

Már néhány hete felfedeztük hogy elbújva a városban van nekünk itt egy darabka "vad" természet. Ma úgy döntöttem kézenfogom a fotó masinámat és Márkal körbe sétáljuk kicsit. Annyi mindent fotózok miért pont ez maradna ki? :-)) Gyerekem úgy is odáig van a vizért igy tetszett neki.



Mivel a város kellős közepén folyik ez a patakocska igy némelyik telek lakói abban a kiváltságban részesülnek hogy kapnak egy kis saját bejáratú patakot a kert végébe. A viz közlekedését még a keritések épitésekor is figyelembe vették.

Szemérmes tipus vagyok de az angolok se szeretik ha bele másznak a privát szférájukba igy kertbe kukucskálós képek nem készültek, bár lehet egyszer rászánom magam. Talán...Mindenesetre szépek vannak.:-))
Aztán Márk kérésére szabályt szegtünk és megetettük a parkban a kacsákat. Ez tavaj nyár óta tilos mert túlnépesedett a populáció. Idén láthatóan kevesebben vannak már de azért még igy is szép számban.



Amúgy mások is megszegik rendszeresen a szabályt.Igy ez egyszer megtettük mi is. De hát ki tudna ellenálni ilyen kis pelyhes kuncsorgóknak.

Ez a kis vadóc pedig kimondottan élelmes volt pedig a nagyok mindent elkovettek hogy nehogy falatkához jusson. Talán épp ezért de mindig a legnagyobb darabokra bukott. Elmarta és futott is vele messzire, majd mikor lenyeldekelte akkor jött a következő fordulóra.

Ezek a kanadai vadludak pedig kenyér helyett beérték volna a farmer kabátom gombjaival is. Szerencsére egyet se sikerült le lopniuk a kabátomról pedig igencsak igyekeztek.:-))

3 megjegyzés:

Emőke írta...

Nagyon jó képek. :) Tényleg szép helyen laktok.
És nagyon-nagyon jó ez a fotó rólad. :) Mosolyogsz :))))

Csilla írta...

Ez igazán szép kirándulás lehetett. Látogassatok el ide többször.

Nálunk is vannak ilyen helyek, sőt, rengeteg ilyen hely van. Én is gondoltam, hogy végig járjuk már szükebb lakhelyünket és lefényképezünk pár szép dolgot, bemutatjuk hol lakunk!

Christine írta...

Koszi lanyok!
Hicu, en legtobbszor ilyen vigyorgos vagyok. :-))
Csilla, en szivesen megneznem merre laktok. Szoval jo otlet vagj bele! :-))