2009. augusztus 9., vasárnap

Chessington World Of Adventures

Hála az imádságnak, drukkolásnak és egyébb kegyszereknek jó időre virradtunk szombat reggel.:-)) Vagyis átadhadtuk végre fiamnak az "ajándékot" a kaladparkos kirándulást.
Hiába szerettem volna nyitásra mindenképp ott lenni ez nem sikerült egy bedugult autópálya miatt. De végül csak húsz percel késtünk el.Hatalmas pusztaság közepén némi erdővel köritve van a park. Reménykedtünk benne hogy nem felejtjük el hogy hol is dobtuk el az autót.:-))Aztán belecsobbantunk a közepébe... Mindjárt kapásból sikerült felülni az egyik "leggyógyibb" ride-ra a Dragon’s Fury-re. Amúgy azért választottuk ezt a parkot merthogy ez úgymond szolidabb ehez képes mindjárt az első menet után forgott velem a világ.:-))


Ez után pihenés képpen jött a Tomb Blaster. Itt beül az ember egy kisvonatba kézbe kapja a lézer pisztolyt és lő mint állat mindenre ami mozog, meg arra is ami nem. :-))

Odabent nem tudtam fotózni, mással lévén elfoglalva a kezem.:-))
Nagyon élveztük, igaz a gyerek duzzogot mert ő lőtte a legkevesebb pontszámot. A pálmát persze Szilvi vitte el a maga tízezer-egyszáz pontjával, de ez nem nehéz mesterlövész múltal az ember háta mögött. Nekem valami háromezer valahányszáz pontom sikeredett úgy hogy gőzöm se volt sokszor hova lövök hisz több tucat lézerpont villogot halvány lila gőzekém se volt róla melyik közüllük az enyém. Így csak én is a rég elfeledett rurinra hagyatkozhattam, bár meg se tudom mondani mikor volt utoljára fegyver a kezemben. Márknak 2700 pontja lett amitől teljesen rosszul volt. Holott ő akarta legjobban ezt a játékot. Végül azért megnyugodott persze hisz nem volt idő arra hogy haragszom rádot játszon velünk ugyanis loholtunk tovább.
Szintén a fiam által választott Bubbleworks-be. A lényeg a nevében van. Vagyis minden a pancsiról és a buborékokról szólt. Épp ezért gyerekem odáig volt tőle.:-)) Igazi family fun kategóriás szórakozás. Igyekeztünk nem csuromvizesek lenni.Mert kellemes kis zuhany lehetőségek voltak odabent.



Majd következett a Runaway Train. A tatyómat ki kellet rakni pedig annyira azért nem volt vészes. Olyan nekem való ride a szolidabb kategóriából.
Ez után Szilvi kedvére tettünk kicsit és benéztünk a játéktermekbe. Ebben azt hiszem az amerikai kontinens verhetetlen szóval a felhozatal nem volt túl választékos, de azért kis pihenőnek jó volt.
Ekkor már farkas éhesek voltunk ezért neki álltunk ehető kaját keresni. Szilvi gyorsan az arcába tolt egy életmentő hot dogot. (Mióta nem cigizik igencsak éhes.) Végül némi bóklászás után feladtam a harcot és belenyugodtam hogy a Burger Kingben fogunk enni. A pocsék hamburgerért viszont kárpótolt a környezet.

Sajnos a bent készült képeim nem sikerültek ami nagyon bosszant mert igazi mesebeli fák voltak odabent.
Kaja után felültünk a Safari Skyway-re. Ennek szép hosszú pálya vonala van és körbe visz minket a park kb. egyharmadán fent a magasban. Így legalább megnézhettük mi mindent hagytunk ki eddig.

Ez után az én kedvemért megnéztük a Hocus Pocus Hall-t. Ez amolyan elvarázsolt kastély szerűség. Kap mindenki egy 3D-s szemüveget és abban kell végig sétálni az egészet. Nagyon jópofa volt. A végén lévő tükör labirintust Márk imádta hisz sose látott még ilyet előtte. Faltol-falig akarom mondani tükörtől-tükörig közlekedett akárcsak egy megkergült biliárdgolyó. :-)


Majd Szilvi kedvéért betértünk a Sea-Life Centerbe rájákat és cápákat nézni. Próbáltam fotózni, de a legtöbb jószágból csak a kondenzcsík látszódott. No meg tilos volt vakuzni igy a majdnem teljesen sötét termekben olyan is lett a végeredmény.

De a lényeg hogy Szilvi akár meg is simogathatta volna a rájákat mert imádták őt talán érezve a rajongását vagy csak kiváncsiak voltak én nem tudom mindenesetre rendesen produkálták magukat a férjemnek.
Ez után következett a nap csalódása. Mert minden nem sikerülhet avagy Murphy szavaival élve ami elromolhat az el is romlik. Két órát vártunk azért hogy felülhessünk a park szupersztárjára a Vampire-re. Két óra várakozás után közölték hogy műszaki okok miatt lezárják az egészet és hogy bocsika. Szóval kidobtunk két órát az ablakon. Márk majdnem bőgőtt.
Aztán szerencsére kárpótlásul sikerült még felülni a Rattlesnake-re és a Runaway Train-re mégegyszer itt ráadást is kaptunk.Közben a park nyitvatartása rég lejárt, de ez láthatóan senkit nem zavart igy benéztünk mégegyszer a játékterembe illetve próbáltam nyerni óriásmacit de nem sikerült. Végül három kulcstartóval és néhány ásvánnyal lettünk gazdagabbak.:-))
Hét óra után jöttünk ki a parkból holott elvileg hatkor zár. Úgyhogy összeségében szuper jó napot zártunk.

Két dolog nyilvánvaló lett számomra.
1. Ez az első olyan vidámpark ahova mégegyszer vissza akarok menni.
2. Egy nap alatt kb. a harmadát lehet bejárni a parknak még akkor is ha nyitástól zárásig bent vagyunk.
Nagyon sajnáltam hogy kimarad a teljes állatkert és még sokminden más is. Na de majd legközeleb......:-))
Még néhány fotó itt.

4 megjegyzés:

Edinbogyo írta...

Jaj de klassz!!!Mar alig varom, hogy a Kisbogyo nagyobb legyen, es lehessen menni vele ilyen helyekre!!

csuti írta...

Milyen jó helyen voltatok. Nagyon tetszik ez a kis élménybeszámoló!

Csilla írta...

Nagyon jó ajándék volt ez a kisfiatoknak! Az enyémek is mindig élvezik az ilyeneket, bár azt hiszem, hogy a mi Walibink nincs ekkora nagy, ennek ellenére végig tudjuk nevetni mi is az egészet!

Hétvégén mi is voltunk az éjszakai Walibi-ben, majd írok én is róla, mi is csuda jól szórakoztunk!

Ha mentek még, akkor a többiről is ilyen részletes élménybeszámolót kérünk! :)))

Christine írta...

Csilla, varom en is a te elmenybeszamolodat. Az ejszakai szuper lehetett!
Mi szeretnenk Halloween-kor visszamenni. Remelem osszejon.