2009. augusztus 1., szombat

Szülinap

Igaz hogy naptár szerint csak szerdán lesz de mivel akkor nincs itthon az apja igy ma tartottuk meg Márk szülinapjának első részét. Úgy értem a gyertyafújós, torta evős részét. Mert az ajándékot a kalandparkos kirándulást időjárási problémákból kifolyólag a jövő hétre halasztottuk. Már csak szép időért kell imádkoznunk akkorra....

A tortát miként az utóbbi években mindig - Márk saját maga választotta. Ezúttal nehéz szülés volt mert nő a gyerek ezáltal értelmesedik és nőnek az igényei. Olyan tortát szeretett volna ami egyszerre látványos is és finom is. :-)) Aki ismeri az angol cukrászipar remekeit az tudja hogy ilyen itt nincs! :-)) Vannak a szülinapra, partykra készülő "látványtorták" amik eszméletlen jól néznek ki, de belül...hát bizony nem sok minden van. Aztán vannak a "csemege-torták" amik eszméletlen finomak de külsőileg kevésbé vonzóak. No fél óra vajúdás után gyerekem kitalálta hogy az egyszer már bevált "wormy-tortát" választja.

A gyertya fújásnál ért minket a meglepetés. Esküszöm nem szándékosan vettem elfujhatatlan gyertyákat!!! De mindenesetre jól jött ki. Alig birtam fényképezni a röhögéstől amint a két fiú kooprodukcióban próbálta elfújni a gyertyákat. :-)) Mert persze Szilvi lelkesen segitett. Én meg azon agyltam amilyen lelkesek lehet jobb is hogy nincs tűzoltó készülék a lakásban? :-))

A gyertyák végül a vizcsap alatt végezték mert nem és nem voltak hajlandóak elaludni. Azóta is ott vannak....bizalmatlan vagyok. :-)
Aztán persze jött a torta evés. Márk szemében a nap fénypontja.

Úgy veszem észre Márknak is teljesen természetes hogy kap saját gyártású üdvözlő lapot ilyenkor. Hiába na itt ezek hozzá tartoznak a....mindennapokhoz? Szóval rengeteg féle van és küldik is egymásnak őket szépen az emberek. Szülinapostól az egyszerű köszönöm-ig. Az enyém most ilyen lett:

De hogy láthatóbb legyen ilyen a digitális verzió:
A felső oldal.

Az alsó.

És a kettő együtt.

És végül legyen itt egy kép mindhérmónkról együtt. Negy év után mire tönkremegy rájövünk mit is tud a fényképezőgépünk.:-))

9 megjegyzés:

Ányi írta...

Á, de jó volt olvasni ezt a beszámolót! Köszi :-)
A képeslap szerintem klafa lett és hát a fiatalembernek boldog szülinapot!

Merika írta...

Nagyon boldog szülinapot kívánok, a torta látványra tüneményes, biztosan finom is volt!

Timcso írta...

Nagyon Boldog Szülinapot kívánok Márknak! Nagyon guszta a torta!:)A képeslap is nagyon tetszik!

Euthymia írta...

sok boldogságot mindnyájatoknak és főleg a szülinaposnak :)

Christine írta...

Koszi mindenkinek Mark neveben is! :-)

LaceE írta...

Isten éltesse Márkot :) Nagyon nagy ez az elfújahatatlan gyertya :)

Csilla írta...

Sok boldogságot az ünnepeltnek, no meg a szülőknek is ehhez a kedves, mosolygós fiatal emberhez!

De hát nem azért vannak az ünnepek, hogy jól szórakozzunk? Ti aztán jól kinevettétek magatokat a gyertya miatt is! Emlékezetes lesz legalább erről is ez az ünnep!

Nálunk is lehet kapni ilyesmi tortát a Carrefourban, Barnuskám is ilyet kért egyik évben, nagyon aranyos torta és fini is tényleg!

Christine írta...

Koszonjuk szepen!
Csilla a torta tenyleg finom bar java reszet termeszetesen az unnepelt ette meg. :-)) A gyertyat meg tenyleg nem szandekosan vettem, de vegul is jot mulattunk vele. :-))

JuditAu írta...

Boldog szülinapot Márknak!!!! :)

(a gyertyás sztorin jót vigyorogtam...) :)))