2009. augusztus 5., szerda

A tegnapi úszás után ma lustára vettük a figurát. Gyerek reggel kijelentette neki nincs kedve semmihez. Azért persze kicsaltam kicsit sétálni...ha már a nap is kisütött. :-)) A piacnál tovább végül nem jutottunk mert ott meglátta a cseresznyét. Tudni kell gyerekem imádja a cseresznyét es itt május óta kapható folyamatosan. Üröm az örömben hogy folyamatosan drága. De azért néha jut egy kicsi. Mint ma is.:-)
Márk már a múlt hét óta kijevire vágyik. Hát megkapta, igaz csak amolyan "hamis" kijevit ugyanis egy deka hús nem volt hozzá. Csak a szutyok meg a krumpli. Ugyanis rég közölte hogy az a legfinomabb az egészben. Mármint a szutyok. :-) Hogy miről beszélek? Végy fél kiló spred margarint, egy fej fokhagymát, csokor petrezselymet, némi sajtot. Fokhagyma meghámoz majd egy tálba bele riszál, sajt úgyszintén...hámozás nélkül. Petrus összevág...mehet a tálba, végül a margarin is ott végzi. Az egészet jól össze kutyuljuk, vagy akár gyúrhatjuk kézzel is mint a fasirtot ha úgy tetszik. Ha ez kész akkor krumplit sütünk a szutykot tányérra kanalazzuk és a mikróban felolvasztjuk (igazából csak ekkor lesz belőle szutyok). Majd sültkrumplit szedünk rá esetleg kis riszált sajtal megszórjuk. Kis idővel késöbb tisztára nyaljuk a tányért. :-))

Ha valakinek ez igy túl tömény akkor az csinálja a hagyományos verziót vagyis az elkészült "szutykot" töltse csirke mellbe, panirozza be és süsse ki és ezt egye a sültkrumlihoz. Legközelebb ha ilyet csinálok lesz belőle recept oldal is. Csak előbb meg kell várni hogy a család húsevője hazatérjen.:-))

4 megjegyzés:

Csilla írta...

Hm, nyami, ez nagyon jól hangzik! Szerintem ki fogom próbálni egyik nap a gyerekeknek. Majd mondom nekik, hogy ma szutykot eszünk, kíváncsi leszek az arcukra! :))) Majd rádkenem az egészet, jó? :)))

Christine írta...

Persze kend ram nyugodtan. :-))
Amugy a fiam az aki orokke "keresztapaskodik" minalunk. :-)) Tole ered a lehanyt csirke elnevezes is es meg sok hasonlo nem igazan gusztusos elnevezes az egyebkent nagyon finom etelekhez.De en mar megszoktam. Kivulallokent gondolom fura olvasni ezeket. :-)

Edinbogyo írta...

Ezt a vanillia cukrot hol vetted?En mar kerestem tobbfele.
Viszont az ecetet kihagytad, abbol en pl csak lengyel boltban kaptam rendeset-10%.A lengyel boltban van rendes griz is, na meg a lengyel zsemlemorzsa jobb, mint az angol.
Kaprot a waitrose-ban kaptam most, frisset.

Christine írta...

Edinbogyo, a vanilia cukrot a Sainsbury's-ben vettem.
Ecet? Hat bevallom oszinten ecet nalam csak tojas festeshez meg takaritashoz fogy a fozeshez nemigen.:-)) Ezekhez meg mindegy milyen. Lengyel bolt nincs itt nalunk egy nemzekozi bolt van Hemel Hempstead-ban oda szoktunk jarni parizsit meg kovi ubit venni illetve csaszar szalonnat ha nagy dozsi van.De mindent meg nem sikerult benne felfedeznem mert a parom nem olyan turelmes hogy kivarja amig en vegig "nagymamazom" az uzletet. Az angol prezli engem nem zavar, elvagyok vele max. dragalom kicsit.Kaprot azt fagyasztottat vettem legutobb szinten a Sainsbury's-ben, nekem bevaltak a fagyasztos fuszerek mert ugyanolyan mint a friss es nem tud megromolni. A petrust is a jegkocka tartoba tarolom.:-)