2009. szeptember 18., péntek

Konyházzunk kicsit. :-)) Ismét egy saját receptet adok közre. Kicsit cenzúrázott szolidabb változatban mert félek ha úgy kezdődne a recept hogy végy másfél kiló garnélát......akkor többen idegsokkot kapnának. :-)))
Garnéla tejszines mártásban
Hozzávalók
60-70 dkg garnéla rák,
1 fej hagyma,
20-30 dkg gomba,
liszt, pirospaprika, só
2 dl tejszin
Tabasco szósz
apróra vágott petrezselyem,
spagetti
Elkészités
A rákokat vajon megpiritjuk, majd félre tesszük. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd rádobjuk az apróra vágott gombát és együtt tovább pároljuk őket. Majd megszórjuk lisztel és pirospaprikával. Jól összekeverjük. Vizet öntünk rá és sűrűre főzzük. Belekeverjük a tejszint és felforrósitjuk, de már nem főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt a Tabasco szószt, majd a petrezselymet és végül a garnélákat. Egy percig együtt forraljuk őket és kész. Kifőzőtt spagettivel tálaljuk.
Oldal is készült belőle a Nagy Levin blogtrain és pár saját elem felhasználásával.
Valamint készült egy másik oldal is a régebben már emlegetett göngyölt husival. Ugyanis férjem most evett belőle előszőr, izlett neki és jóváhagyta hogy bekerüljön a menübe igy a családi receptárba is.
Hozávalók: Nagy Levin blogtrain, Ilona receptes, illetve néhány saját elem.

6 megjegyzés:

Ziebi írta...

A husit vajon sajttal is megtölthetem? :)

ribizlifozelek írta...

Ezt ki fogom probalni. Jol hangzik.

Christine írta...

Pyry, a husit sokmindennel meg lehet am tolteni akar sajtal is.:-)) Annyi hogy ha sajtal-sonkaval toltok akkor en nem ezt a feltekeros, gongyolos modszerrel csinalom mert ebbol kifolyik a sajt. Hanem inkabb felszurom a hus szeleteket es az ugy kialakult kis "zseb"-be tomok bele ezt-azt.
Ribizlifozelek, udv a blogomon! :-))

Ziebi írta...

Ok, akkor most már csak az a kérdésem, hogy ennek a felszúrásnak mi is pontosan a technikája :D

Christine írta...

Ertem. :-)) Nos ez esetben kicsit vastagabb husikat kell vagyni. Nagyjabol jo egy ujjnyit. Veszel egy jo eles hegyes es lehetoleg keskenyebb pengeju kest. Husit a vagodeszkara fekteted, tenyereddel szepen leszoritod. A szelen pedig megprobalod a kest beszurni lehetoleg kozepre. Nem a tenyeredbe, hanem a husiba. :-)) Ha ez sikerult akkor odabent kis rovid mozdulatokkal vagod nagyobbra ezt a "zsebet" ugy hogy lehetoleg sehol ne szurd at a hus felszinet. Eleinte nem kell kiakadni ha nem sikerul tokeletesre. A kisebb hibakat jol orvosolja a fogpiszkalo. :-))Ha sikerul kesz is a tolteni valo husid.:-))
Nem tudom mennyire volt zold?

Csilla írta...

Ki fogom próbálni ezt a spagettit. Mostanában kaptak rá a gyerekek a garnélára, pácolják, grillezik. Talán igy is nyerő lesz!