2009. szeptember 25., péntek

Tojásos-gombás töltött rántott hús

Ma ismét egy régi receptemet elevenitettem fel. Meg se tudom már mondani mikor csináltam utoljára pedig nagyon finom.

--> -->
Tojásos-gombás töltött rántott hús
Végy 10 szelet ujjnyi vastag sertés combot. A szeleteket szúrd fel, sózd be, tedd félre.Tisztíts meg és vágj apróra 30 dkg gombát, kevés olajon párold meg majd adj hozzá három-négy megfőzött és felkockázott keménytojást. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával majd jól keverd össze. Az így elkészített tölteléket töltsd a felszúrt hús szeletekbe és fogpiszkálóval tűzd meg. Ezután a húst hagyományos módon panírozd be és olajban süsd ki. Sült burgonyával tálald.



-->
Hozzávalók: CAJ.SCR.FR KIT CUISINE D'AUTREFOIS, Attic treasures

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Naggyon tetszik! Ki fogom próbálni :)

A tűzés műveletet hogyan hajtod végre?

Christine írta...

A tuzest? Fogpiszkaloval. De ha van kis meretu hustud akkor az is jo. Amugy meg technikailag mintha a varrashoz ket anyagot tuznel ossze gombostuvel. A lenyeg hogy a toltelek ne tudjon "kimaszni". :-))
Ha a husikat esetleg nem tudod szepen felszurni ugy is lehet csinalni hogy ket vekony szeletet egymasra fektetsz a szelein "osszegombostuzod" es ezt toltod meg. Igaz ennel a verzional eves kozben az ember mindig szalkasabb halra vagy sundisznora asszocial a sok benne levo fogpiszkalo miatt. :-)) Viszont tenyleg finom.