2009. október 20., kedd

Gyűjtőszenvedély 2.

Hát a tökfaragós fotósorozatra még várni kell egy kicsit. :-)) De addig is megmutatom a nyári car booty szezon utolsó kincseit. Azaz gyűjtőszenvedély update. Egyszer volt már róluk szó itt és itt. Most pedig jöjjön az utolsó hetek igazi "karácsony van" feeling-je.
Elöször is a teáskannák:






A legkedvesebb példányom ez a kis gömböcke:


Szerintem annyira tündéri ez a vigyorgó jószág. :-))

Beugrott egy új versenyző is. Mégpedig az első cookies tartó. Őket nem igazán akarom gyűjteni, mert picinykét túlméretesek. De ez a példány ellenálhatatlan volt számunkra. :-))


És hogy a méreteit érzékeltessem:


Már nem most kezdtük el gyűjteni a logiakai játékokat, de mostanra elég szép készletünk lett belőlük is.



Van amit még gyerekkoromból ismerek, de van köztük jó néhány új "versenyző" is és olyan is van amikre még vadászom mert anno volt nekem csak a fene se tudja hová lett. Mindenesetre esős vasárnapokra a puzzle mellé van más rakni való igy. Eddig egy van köztük ami kifogott rajtunk rendesen. :-))

Aztán.....megmutatom a kibővült gyűszű gyűjteményt is:


Végül de nem utolsó sorban a házikók. Lilliputi városkám kezdi kinőni az ablakpárkányt. Ez igazi mazsola volt, nyolc darab házikót vettem egy tételben szó szerint filléres áron. Szóval kicsit zsufi lett a hely nekik a már meglévő darabokkal együtt.




Vannak emberölésre is alkalmas méretes példányok köztük. :-)) Ezek súlya már kilókban mérendő. Ellentétben a kissebb testvérkékkel.


Hát ennyi volt a "kincsekből" mára. Persze a bögréket megint kifelejtettem pedig már a múltkor is lusta voltam mindet előszedni azóta pedig szaporodott az a készlet is vagy 9-10 darabbal. A többi dologról nem is beszélve. Mikor az ember lánya rájön hogy csupa "véletlenségből" lassan egész gyűjteménye lesz pill box-okból.... :-)) No majd legközeleb.....

12 megjegyzés:

Ziebi írta...

Nagyonjóóóóóóó :)

Mi könyveket gyűjtünk :DD

Christine írta...

Gyujtom en is a konyveket, de azokat mar idestova 34 eve miota megtanultam olvasni. :-)) Igaz miota itt vagyunk "csak" haromszor rendeltem otthonrol utanpotlast, de az egyetlen konyvespolcot igy is kinottuk mar. Na jo a teaskannak is besegitettek. :-)))) Ha egyszer vegre revbe erunk akkor reszkethet minden konyv, mert akkor lesz az hogy nem fog visszatartani semmifele koltozkodesi frasz meg sulykorlat attol hogy ujra berendezzem vegre a konyvtaramat.:-))

Monika írta...

Az összes gyűjteményed szuper,de nálam a gyűszűgyüjtemény viszi el a pálmát!:)))))Jaj,hogy irigykedem ezekre az apró kis szekrénykékre,amiken tartod!!!!!

LaceE írta...

Wow. Ezek gyönyörűek. Ti is elfértek még a lakásban? :)

Christine írta...

LaceE, erre most muszaj valaszolnom? :-))) Amugy....nagyjabol el. A nappali okes igaz tobb teaskannanak nincs mar hely a szekrenyen igy is kiszorult miattuk a konyvek egy resze. Viszont a haloszobank az egyertelmuen butorraktar jellegu. Mivel a nappaliban igyekesztunk meghagyni a helyet igy az a halonal utott vissza mert ide kerult az osszes szekreny. :-))

Christine írta...

Mammka, koszi! :-)) Ezek a szekrenykek kimondottan a gyuszuk tarolasara vannak. Meg van egy ami nincs kint az haziko alaku az a legnagyobb, csak abba meg nincs mit rakom.

Csilla írta...

Azta, ennyi kincset! Én nem tudnám hová rakni őket! De tényleg nagyon szépek!

Euthymia írta...

Nagyon jó, nagyon szépek, csudik!!!
Én azt akartam kérdezni, hogy mekkora házban/lakásban laktok, hogy ez sok csoda elfér :) :) :)

Christine írta...

Euthymia, semmi kulonos egy sima ket bedroom-os apartmanban. Csak jol megtanultam pakolni. :-))

Secima írta...

Jól gondolom, hogy a teáskannák is kis méretűek? Eddig az élt bennem, hogy akár még használni is lehetne őket, de most úgy tűnik nem. Amúgy minden gyönyörű. :))))

Christine írta...

Secima, nem egeszen. Inkabb olyan vegyes. A nagy resze kb. akkora lehet mint barmelyik sima porcelan teaskanna, vagyis nagyjabol egy literes. Persze vannak kisebb urtartalmuak is ami a formajukbol ered. Pl. a talalo szekreny forma az keskeny es nem olyan hasas mint mondjuk valamelyik haziko. Amugy masreszrol igazad van a porcalanok kozul csak egy van ami valoban celszeruen volt hasznalva. Ez a kedvencem a gombocos barna feju malacka. Bellul latszik a nyoma hogy ot hasznaltak, igaz o inkabb keramia nem porcelan. Mondjuk a porcelanok nemelyiken rajta van hogy rendeltetes szeruen nem kene hasznalni. Igazabol nem tudom miert hisz belul nincs festve igy gond max. az lehet veluk hogy nem birja az ember rendesen kimosni belulrol a zegzugos forma miatt. Viszont a fem kannakat lehetne hasznalni....jut eszembe azokat meg nem is mutattam. :-)))))

Secima írta...

Köszi a választ és várom a fémkannák bemutatkozását. :)