2009. október 9., péntek

Iskola-dolgok

Hogy a megszokott módon kezdjem......az már ugye teljesen természetes hogy tankönyvek helyett itt fénymásolt papirokról tanulnak az iskolában. Az is természetes hogy a házifeladatként kapott fogalmazáshoz, esszéhez az internetről kell gyűjteni az anyagot és ha a csemetének nincs otthon internetje ekkor és kizárólag ekkor javasolják hogy menjen a könyvtárba anyagot gyűjteni.
De az hogy tegnap észrevettem miszerint a gyerekem az interneten online irja a leckét....na azon ledöbbentem. Van egy honlap ahová fölmegy, bejelentkezik a jelszavával és máris irhatja a házit. Esetünkben matek lecke volt. Bejelentkezett, a gép betöltötte neki a feladatlapot, szépen kitöltögette. A végén a gép kiirta az eredményt, mármint hogy hány rossz megoldás volt benne és javaslatot tett hogy ismételje e meg a feladatsort vagy küldje el. Mivel csak egy rossz válasza volt igy elküldésre került a házi egy gomnyomásra és kész is. Suliban a tanár értékeli....ha akarja. Mit mondjak.....ez már valóban a huszonegyedik század. :-))
Ja és büszke vagyok a csemetére mert "munkába" áll az iskolában. Egészen pontosan könyvtáros lesz belőle, ami nagy megtiszteltetésnek számit mert rengeteg a jelentkező és roppant "felelőségteljes" pozició. :-)

8 megjegyzés:

Csilla írta...

Ismerős! Itt felsőben egyre több tantágyból kell elküldeni a házit a tanárnak, majd az értékeli és vissza is küldi az értékelést e-mailben. Dávidnál is ez volt a gond, hogy sorbanállás volt amig kevés volt a gép, de amikor több gyerek vár a házi irására, akkor bizony várni kellett. Na, most ez szünt meg nálunk, mindenkinek van végre müködőképes gépe. Lehet házit irni bármikor! :)))

LaceE írta...

Hát, igen. Ilyen világban élünk. Nem sokára azt is elérjük, hogy be sem kell majd járni az iskolában, hanem online lehet nézni az előadást, amit a tanár persze otthonról tart meg. Gratulálok a fiadnak, a "munkához" :)

Ziebi írta...

Hát igen... az hogy a netet használja valaki, az már a minimum...
Engem csak az zavar, hogy teljesen elfelejtünk kézzel írni...

Euthymia írta...

Gratula a csak egy hibához a matek házinál és a munkához is!!
Hihi, én is megdöbbentem, mikor az unokatestvérem fiának (otthon, Alföld) olyan feladatot adtak, amit csak interneten keresztül lehetett megoldani (jó, nekik van, de azért ott még a könyvtárban is akadozik, meg sorbanállásos).
Szép napokat!

Timcso írta...

Gratulálok a fiadnak a munkához!!!:)

Secima írta...

Gratulálok a fiadnak és a fiadhoz! :)

JuditAu írta...

Én is gratulálok a könyvtáros "álláshoz"! :)

Christine írta...

Koszi mindenkinek! :-))