2009. november 23., hétfő

Tegnap mondom a férjemnek úgy készüljön hogy máma ablakpucoválás leszen a műsor. Mondja hogy tőle megcsinálhatjuk akár azonnal. Ja csak eléggé sötét van. Jó akkor mégiscsak várjuk meg a ma reggelt hátha világosabb lesz. Nos délelőtt tizkor se volt világosabb, mindegy juszt is megpucoltuk az ablakot. Az időjárásnak meg toll a fülébe! Szép fehér lett a függöny is már semmi nem állja útját a karácsonyfának. No persze azért nem kapkodok ennyire. Majd szép sorjában. Ahogy a város is csinálja pénteken lesz majd a Victorian Evening, de ma reggel már daruval húzták felfelé a karácsonyfát.

Mikor csinálnák, hát persze hogy akkor amikor a legjobban esik. :-)) De a fa állni fog....ha el nem viszi a szél addig. Mert szél az van megint, orkán erejű amolyan ablakot benyomós fajta.
Csoda hát hogy az én házi mikulásom igy magába gubózik:
:-)))

Gabi kérdezte hogy csoki mikulás van e. Hát bevallom őszinten olyat utoljára otthon vettem. Itt még soha. Pedig lehet kapni, igaz nem akkora választékban mint otthon. Fiam nem kultiválja a december 6.-i mikulásozást, neki a Santa karácsonyra jöjjék az ajándékokkal ne pedig holmi csokikkal előtte. Szóval csoki mikulás kilőve, lesz helyette más egyéb finomság. Ami jobban kedvére van a fiatalúrnak. :-))

7 megjegyzés:

Merika írta...

Ahogy a fotót elnézem elég lehangoló felétek is az időjárás. Sajnos itt sem jobb, se karácsonyi hangulat, sem semmi!

Christine írta...

Iiigen szakado esoben egesznapos felhomalyba nehez karacsonyi hangulatba kerulni. De azert idebent a lakasban elobb-utobb sikerul a hangulatot megteremteni.:-))

Csilla írta...

Jé, itt Belgiumban meg pont fordítva van! A Télapó a nagyobb ünnep, karácsonykor meg csak egy kisebb vacsi és kész, karácsony másnapját már nem is tartják, nem is ünnep, dolgoznak.

Azért mi a jó magyar szokás szerint várjuk a Télapót, hátha hoz kisebb ajándékokat, majd Karácsonykor a szeretet ünnepén egymást ajándékozzuk meg, az az igazi ünnep nálunk.

Addig is a házitélapónak jó szunyókálást! :)))

Christine írta...

Csilla, ez erdekes ott nalatok hogy igy megfordult az unnep. Itt kulon Telapo unnep nincs is csak a karacsony.

Gabriella írta...

Hozzánk jön a Magyar Mikulás is, bár van némi keveredés ezügyben...Mindegy csak jöjjön és hozzon valamit. Csokimikulást nem kapnak a lányok, mert az mindig megmarad valamiért, sajnálják megenni, pedig láttam itt a Lidl-ben is többek közt. Na mindegy, a Maltresses-t azt jobban értékelik a csizmájukba...(hihi)

LaceE írta...

Én igazából egyiket sem tartanám. Mindkettő kötelező pénzkidobás. Ha ajándékot akarunk venni a másiknak, ahhoz miért kell alkalom? Főleg, hogy mindent drágábban adnak és tömeg van és mindenki utál közben mindenkit. Anyósomtól szoktunk kapni mikulásra egy zsák csokit, de idén letiltottam a dolgot a fogyókúra miatt, karácsonykor meg megint a kötelező felhajtás, kötelező jókedv. Ha rajtam múlna még fát se vennénk.

Ziebi írta...

Itt már mindenhonnan fenyőfák lógnak, de én várok karácsonyig...hétvégén még pulykázunk :))

És szerintem kellenek az ünnepek :) az más kérdés mivel ünnepelsz, de maga az ünnep kell :) az ember lelkének, hogy készüljön, hogy várja, hogy átélje. :) legalábbis én így vagyok vele. :)