2009. november 27., péntek

Victorian Evening



Ma este tartották a karácsonyi szezonnyitó "ünnepet" a Victorian Evening-et. Most itt nem valami hú nem tudom mire kell gondolni. Leginkább az otthoni búcsúkhoz tudnám hasonlitani kis túlzással csak itt nincs céllövölde. Van viszont mindenféle körhinta, óriás csúzda, "elvarázsolt kastély" tombola árusok illetve sok-sok charity jellegű árus.
A kedvencem persze a karuszel, de ezt már mondtam az előző években is. Igazi victoriánus darab, jővőre lesz száz éves (megkérdeztük).




A körhintázás miat lényegében lemaradtunk a dolog hivatalos részéről. Mert a város elöljáróiból csak a lobogó köpönyegeket láttuk. Úgy futottak. A tömeg meg persze utánnuk. :-)) A villany gyújtásra. Mert ilyenkor kapcsolják fel a város karácsonyi diszkivilágitását. Kicsit késésben voltak emiatt lehetett a nagy futkározás. Azért utóbb sikerült őket lencsevégre kapni.


A kicsit illuminált kinézetű hölgy a jelenlegi polgármesterünk. :-))



Nagy tradició itt is a mindeféle alkalomra való képeslap küldés-készités, de igy karácsony környékén fokozódik a dolog. Beszáll a versenybe az összes templom is. Mindenhol van lehetőség karácsonyi lapok vásárlására, készitésére.



Mikor kiértünk először nagyon kevesen voltak. Néztünk is hogy mi lesz itt. De végül csak összegyűlt a város apraja-nagyja. Kihasználva a ritka alkalmat hogy történik végre valami. :-))



A képek tudom nem a legjobb minőségüek. Elnézést érte. Szegény masinám pont négy éves, lassan eljár felette az idő és ideje nyugdijba vonulnia mert romlik a látása és lassan mozog. :-)) Szerettünk volna egy új masinát, de amit kinéztünk magunknak az nagyon kapós darab mert három helyről is visszamondák a megrendelés mert kifogyott a készlet.

További képek itt.

5 megjegyzés:

Gabriella írta...

DE szép és hangulatos helyen laktok. Tényleg jó így az ünnepre készülni!

LaceE írta...

Micsoda jó programok vannak felétek. Itt is szerintem napokon belül beindul a karácsony, de itt főleg a bóvliról és lehúzásról szól az egész :( De legalább nálatok olyan szép minden :)

Ziebi írta...

Szép lehetett :) engem csak a tömeg zavar ezeken a bulikon, de nagyon hangulatosan tudnak lenni :)

Monika írta...

Nagyon jók a képek!Visszaadják a hangulatot!
tegnap én is sétálgattam a belvárosunkban a barátnőmmel.Kedves dolgok -is-vannak.

szoffy írta...

Na ezek a tradícionális dolgok itt hiányoznak :)