2009. december 3., csütörtök

Karácsonyi készülődés

Itt az ideje hogy a városi események után szót ejtsünk a privát készülödésről is. Kezdődik a dolog az adventi naptárral. Ezt a szép példányt a nyári car booty-n gyűjtöttünk be. De szemezek még egy másikkal is nagyon.Jól látja mindenki hogy nincs benne semmi. :-)) Nem véletlenül. Ugyanis csemetém mikor törpébb volt nem és nem volt hajlandó megérteni hogy egy napra egy szám jut. Nem ő suttyomban képes volt kikajálni az összes zsebből az édességet egyetlen este alatt. Igy aztán leszoktunk arról hogy rendeltetés szerűen használjuk az adventi naptárt. Azóta kizárólag dekorációs célokat szolgál. Bár idén felhivta figyelmemet a csemete miszerint már nem kicsi azaz most már meg birja állni hogy ne egye meg egyszerre az egészet..... :-))

Adventi koszorúm az nincs, nem tehetk róla de az nem az én műfajom valahogy. Viszont vettünk idén is miklulásvirágot. Nagyon szeretem és itt is nagyon népszerű igy a karácsonyi szezonban. Eszméletlen mennyiségek fogynak belőle.
Aztán előkerültek a mikulás zoknik. Őket már ismerheti aki régóta olvas.Az ajtódiszt idén belülre fogom tenni mert tavaly örökké elvitte a szél szegényt. Igy inkább "újrahasznositom" majd a falfüzérekeben. De ez egy másik mese....akarom mondani bejegyzés lesz.

4 megjegyzés:

csuti írta...

Most olyan jó kis karácsonyi hangulatom lett ettől a bejegyzéstől. Az adventi naptáratok annyira szuper! Amúgy nálunk Erik ilyen, hogy pl. odaadtam neki az adventi dobozt, és mindet kinyitogatta rögtön:-)))

nuca írta...

Nagyon szépek a dekorációk!:) Mi is nyitogatjuk szorgalmasan az ablakokat...:)

Csilla írta...

Na, ezen jót mosolyogtam, nálunk Katinka amikor megkapa az adventi naptárat, akkor beült mindig az ágyra és megette az összeset egyszerre. Ez ment minden évben. Most hoztunk nekik Németországból, pici csokik vannak benne, még birja, a többiek pedig becsületesen nyitogatják naponta, már korán reggel az ablakocskákat. Nekem is van nagy adventi naptáram, külön zsebekkel, de sajna az most a költözés miatt nem biztos, hogy le fog kerülni a helyére. Gyuszi körbe rakta a padláson, elő kellene horgászni. Azért még próbálkozom a hétvégén nála, mert a gyerekeknek is hiányzik. Én különben abba naponta tettem bele az ajándékokat, így nem tudták kienni belőle a többit.

Ziebi írta...

Nekünk még sosem volt adventi naptárunk.. :) De lélekben mi is készülünk már... :)