2010. február 7., vasárnap

Kisértet pulyka

Vagy pulyka kísértet? Mindegy a lényeg hogy kísért minket egy pulyka. Pontosabban a szaga. Történt ugyanis úgy két évvel ezelőtt karácsonykor telhetetlenek voltunk és úgy döntöttünk nem egy hanem két pulykát veszünk az ünnepre. Igen ám csakhogy az én hűtőkapacitásom nem erre van méretezve, igy végül a második pulyka egynémely alkatrészét jobb lehetőség híján a kocsi csomagtartójában raktároztuk el. Eléggé röpködtek a mínuszok így nem féltünk hogy megromlik. Megenni se tudta az orv tolvaj ki a szemetes zsákokat cincálja szét hétről hétre. Úgy véltük ott jó helyen lesz. Jó is volt.....csakhogy levet eresztett a szentem a kárpitra. Ami utóbb büdösödni kezdett. Kárpitot kimostuk, kitakarítottuk, kifertőtlenítettük. Vettünk illatosítót, büdösítőt, fittyfenét a szag csak nem múlt el. Végül a Dettol fertőtlenítő spray volt ami talán működött és hosszú hónapok gyomorforgása után a szag végre eltűnt a kocsiból. Aztán eltel két év.....és idén karácsony után egyszer csak mindenféle előzetes bejelentés nélkül visszatért a szag. Kisért minket az a pulyka. Két év után most jutott eszébe hogy tulajdonképpen ő még nem végzett velünk, meg nem okozott elég gyomor forgást. Most itt állunk és azon törjük a fejünket hogy mihez is kezdjünk. Egyszerűen csak dobjuk ki a nyavalyás kárpitot a kocsiból vagy pedig hívjuk a szellemirtókat? :-)))

11 megjegyzés:

Ziebi írta...

:DD
Nem szép dolog, de ezen jót mosolyogtam. Én a kárpit kidobással kezdeném, ha az nem működik, jöhetnek a szellemirtók! :D

Christine írta...

Ziebi, mosolyogj nyugodtan. :-)) Ket duhonges kozott en is csak rohogni tudok rajta. :-)))

Gabriella írta...

Szerintem egyértelmű! Hívd a szellemirtókat gyorsan!!

éva judit írta...

élvezettel olvastam az irásaid,nem voltam 4 napig,remélem maradtok ott és sikerül minden
a kocsival kapcsolatba,nem bitos hogy a kárpittal van a baj hanem befolyt olyan helyre ahova nem is gondolnátok és ha használjátok a kocsit a melegedésnél elöjön a szag,lehet hogy tévedek de darabokra szedném:)

Zsofia írta...

Hogy mik vannak :DDD Szerintem sem a kárpit a ludas, vagy nem csak az

Kriszti írta...

Úgy látom, a pulykákkal jó lesz vigyázni...;-)

Ziebi írta...

Mikor idenézek mindig kísérleti pulykát olvasok..ki érti ezt.. :D

Csilla írta...

Na, ezen jót vigyorogtam én is! Persze amugy meg biztos bosszantó. Szerintem is nézzetek utána, valahová befolyhatott, vagy valamire. Ha más nem megy, akkor szabaduljatok meg a büdi darabtól, mert rettenetes szaga lehet!

Tinkmara írta...

Ha hiszed, ha nem én is kísérletit olvastam, "diszlepsziás" lettem. :))) Figyelem magam már egy ideje. :))

Erről nekem egy Seinfeld rész jut eszembe, a büdös kocsi. :)) Azóta, bocsánat, de egyhuzamban röhögök. :)) Lehet, este meg is nézem ezt az epizódot és rád gondolok. :))

ribizlifozelek írta...

Vegyetek ki a karpitot es nezzetek meg, ugy budos-e...

Elnezest, csak a kacagastol mindig melleutok...

Emőke írta...

:DDDDDDD
Bocsi de én sem bírom ki kacagás nélkül :))))
A "kísértet pulyka" hát ez kész! :)))
Én is egyébként a "befolyt valahova" pártján állok. :)