2010. február 17., szerda

Rántott csirke újszerűen

S hogy mi lehet új a rántott csirkében? Mindjárt elárulom. :-)) Persze lehet ez másoknak nem új dolog már. De nekem az volt. Eddig.
Kanadai barátosném már régóta értetlenkedett miért kell nekem két olajal teli serpenyő fölött ácsorogva késziteni a vasárnapi ebédet. Mert hogy azt szerinte lehet egyszerűbben is. Mégpedig a sütöben. Sokáig nem értettem mi a pláne abban ha a csirkét olajos tepsiben a sütőbe tolom. Aztán a neten kószálva rá kellet jönnöm hogy a magyarázat hiányos volt. A lényeg...a titok maradt le. Azaz hogy nincs semmi olaj. A dolog egyszerű. Végy egy rakás hagyományos módon bepanirozott csirke alkatrészt. A tepsidet béleld ki sütőpapirral. Erre tedd rá a csirke darabokat és igy ale natur told a sütöbe. 45 perc múlva eheted a saját levében frissen sült rántott csirke combot! A dolog működik fagyasztott krumplival is. És igy nem kell megennünk ebédenként legalább 1-1,5 deci olajat a kajában eldugva. Ami nem mindegy. :-))

18 megjegyzés:

altalena írta...

El sem hiszem...ez tényleg működik így?
Ki fogom próbálni, aztán megírom, hogy hogy ízlet, főleg az uramnak:D
Köszi a Tippet Christine, imádom a főzőcskéidet is:)
Megoszthatnál velünk, kinti egyszerűbb recepteket!:D

Ziebi írta...

Ezt én is láttam főzőműsorokban, de még nem mertem kipróbálni. :)

Hány fokos sütőbe kell rakni? :)

Itt még azt is csinálják hogy sajtot reszelnek a panírba, vagy legutóbb valami rozmaringot raktak bele..:)

Timi írta...

Christine ez nagyon jó!!! én is ki fogom próbálni!
Köszi a tippet! :-)

Gabriella írta...

Én se ettem még így sohasem. DE ha te azt mondod tényleg olyan jó mint az a finom és egészségtelen oljaban sütött akkor kipróbálom én is!!

Névtelen írta...

Ennyi dicseretett regkapott kajaert mert igy szerinten es a fiam szerint is sokkal jobb lett a kaja.

Batran probaljatok ki lanyok a hala nem marad el. :)

Tinkmara írta...

Erre azt mondják itt, ez a shake and bake... panírt rázogatsz a husira a zacsiban, mert ugye nem maszatolunk három edénnyel. :))) Aztán be a sütőbe. Nagyon jó! Csak bátran. Nekem anyós már rántotthúst is csinált így.

Christine írta...

Koszi mindenkinek! :-))
Altalena, igen mukodik. :-)) En is szkeptikus voltam vele es lelekben felkeszultem ra hogy ki kell dobni majd az egeszet.
Az ilyen amerikai modon leegyszerusitett receptek kozul egyenlore meg egy rizs fozesi trukkot hasznalok, mert a rizst sose tudtam rendesen megfozni, igy ez bejott nekem nagyon.
Ziebi, 220 fokon sutottem es gaz sutom van ez nem sut egyenletesen igy 30-35 percnel nekem kell egyet forditani a csirke darabokon majd a maradek idore vissza tenni.
A panirba valoban lehet tenni akar sajtot akar kokuszreszeleket ki mit szeret. De ilyet utoljara munkakorileg kovettem el, itthon nem szoktam.
Tinkmara, na ezzel az altalad leirt panirozasi technikaval meg nem talalkoztam. :-)) En csak a nagyuzemi modszert ismerem. Na meg a hagyomanyost.:-)) Viszont a feletek kaphato Kellogg's-os csirkere valo prezli szerintem felulmulhatatlanul isteni! Kar hogy europaba nem jutott at.

Kriszti írta...

Ki kell, hogy próbáljam!!:-))

Csilla írta...

Ez nagyon jól hangzik. Szinte minden ötletedet elkészítettem már, ez sem fog kimaradni. Igen,örülni fogok ha nem kell órákig a husikat sütni (mert ugye mi hatan vagyunk nagy étvággyal). Köszönöm ezt az ötletet is!

El is felejtettem mondani, hogy a fiuk mennyire szeretik a szutykot, ők is így hívják, olyankor mindig emlegetünk benneteket! Ha megmarad a vajból, akkor elfogy piritósra.

Jöhetnek még ezek a nagyszerü ötletek!!!

Ziebi írta...

Köszi..már csak 1 kérdésem van....22O Celsius vagy Farenheit? :) Nekem a C lenne logikus, de biztos ami biztos megkérdezem. :)

Christine írta...

Ziebi, termeszetesen Celcius. Az itteni suto nem mer masban. Szerencsemre....mert kuka vagyok a Farenheit-hez :-))

Ziebi írta...

Nekem is a gép váltja át :D

Köszi. :)

Livia írta...

En azota ismerem ezt a kis titkot, miota Kanadaban elek. :) Batran probaljatok ki, valoban nagyon jo! En igy mar jo ideje szinte alig sutok valamit is sok olajban.
A sult krumpli is a sutoben keszul. Annyi olaj kerul ra, amiben osszekeverem a fuszereket, raontom a krumplikra, megforgatom oket benne es mar sulhetnek is. :) Isteni finom.

Ziebi írta...

Megcsináltam, nagyon jó lett! :)

Christine írta...

Ziebi, örülök hogy jól sikerült! :-))

ribizlifozelek írta...

Halat mar csinaltam igy, az jo lett. Most felbatorodtam, jon a csirke.

pufiindian írta...

Hát én is kipróbáltam a húson kívül mélyhütött krokettel is, azzal is működik, villanysütőben 220 fokon.
Tetszik a blogod Christine, fel is iratkozom.

Christine írta...

Pufiindián, érezd jól magad nálam! Örülök hogy itt vagy! :-)

Azóta kipróbáltam a dolgot fasirtal is. Az is nagyon jól sikerült.