2010. március 6., szombat

Bizonyosságok

Nos immáron tuti hogy májusra költöznünk kell. A héten jött meg az ingatnos levele hogy nem lesz meghosszabbitva a szerződésünk. Vagyis mennünk kell. Most azon kavarunk hogy hogyan és merre tovább. Ugyanis elvileg jogosultak vagyunk council lakásra. Gyakorlatilag pedig itt ezeket a lakásokat licitálás útján szerezhetik meg a jelentkezők. Azaz hiába jár, ki tudja mikor jutunk hozzá. Igaz van jó két hónapunk, de a hivatali malmok lassan őrőlnek. Másfél év kellet hozzá hogy kitalálják igen jogosultak vagyunk illetve azok voltunk már másfél évvel ezelőtt is. Az állami lakásoknak itt is az az előnye ami otthon vagyis hogy pont fele vagy harmad annyiba kerülnek mint a privát úton béreltek. Azzal a különbséggel hogy a "tagság" végleges aki beköltözik az ott maradhat mig él. Ha akar. Ha nem akkor vissza lehet adni...úgy mint otthon.
Közben a council is bekért egy csomó papirt hogy kideritség újból tényleg de biztosan, tuti ziher, 100 százalék jár e nekünk a mostani lakásra kiutalt támogatást. Mire ezt eldöntik valószinüleg el is költözünk.....én meg néha nem tudom sirjak vagy nevessek az egészen. Az ember azt gondolná a lakásra kapható támogatás és a council lakások kezelése egy dolog. De természetesen nem, két külön "cég" külön adatbázisal, külön mindennel. Hogy mindenhova külön-külön kelljen mindig adminisztrálni. :-))

8 megjegyzés:

LaceE írta...

Ne izguljatok. Minden rendben lesz. A költözés meg jó dolog. Új hely, új dolgok. Szorítok Nektek :)

pufiindian írta...

Szívből drukkolok Nektek. Remélem sikerül amit akartok. Az én gyerekeim is külföldön próbálnak szerencsét és senkinek sem könnyű.
Annál jobban értékelhetők a gyönyörű alkotásaid, hogy ennyi gondod van.

Ziebi írta...

Huh...azért 2 hónap alatt csak találtok valami jó helyet. :)
Drukkolok nektek. :)

Zsofia írta...

Biztos megoldódik valahogy, egyébként ez az állami lakásos renszer jó, kár hogy itt nincs :(

Kriszti írta...

Biztosan lesz megoldás két hónap alatt, szurkolok az állami lakásért!:-))

Gabriella írta...

Szerintem is sikerül valamit találni! Ha nem "tanácsi" akkor másik! Fel a fejjel! Jót is hozhat egy változás!!

Tinkmara írta...

Én is nagyon drukkolok. Meglátod, jó lesz, még az is lehet, hogy nagyon és sokkal jobban fogod szeretni, mint ezt.

Edinbogyo írta...

Edinburgh-ban semmi penzert nem koltoznek c. lakasba, foleg drogosok laknak bennuk, rettenetes.Mi is jogosultak lennenk ra, de eletveszely lenne...remelem, nalatok jobb a helyzet.Kanadaval mizu?