2010. augusztus 30., hétfő

Chilis csirke

Megint rég nem konyháztunk. Az alábbi receptet a kényszer szülte. Ugyanis az eredetijét készen lehetett kapni fagyasztva. Aztán egyszercsak jól kivonták a forgalomból. Egy-két évig még kergettük a boltokban, aztán úgy döntöttem ideje magam megcsinálnom ha egyszer nem kapható többet.
Tehát végy másfél kiló csirkeszárnyat. A szárnyvégeket vágd le, dobd ki (vagy amit akartok). A megmaradt szárnyat kétfelé vágjuk (igy jobban átjárják az izek) megmossuk megpucoljuk majd besózzuk és félretesszük.
Fogunk és egy tálba öntünk fél kiló lehetőleg minnél "hókább" prézlit hozzákeverünk mintegy 80 gramm erőssebb tipusu őrölt chili paprikát valamint kb. 2 teáskanálnyi fekete borsot. Ezt az egészet jól összekeverjük. A világos prézli értelem szerűen azért kell mert a paprikától úgy is piros lesz, ráadásul nagyon könnyen pirul. A bátrak meg is kóstolhatják, aztán tüzet adhatnak a sárkánynak. :-)). De megnyugtatásul közlöm hogy sütés közben az egész miskulancia elvesziti legalább az ereje felét. Szóval az összhatás igen kellemes lesz. No, az igy elkészitett prézlivel hagyományos módon bepanirozzuk a csirke szárnyainkat, majd forró olajban kisütjük. Köretnek sült krumplit vagy salátát adhatunk hozzá, kinek-kinek izlése szerint.

Fotó nincs, mert mire észbe kapok már csak a csontok maradnak. :-))

Még annyit mondanék hogy hámsérülésekkel, sebbekel teli kézzel inkább ne kotorásszunk a prézliben, mert nem lesz kellemes.

7 megjegyzés:

Csilla írta...

El is hiszem, hogy fini volt, bizony én is sokszor mire észbekapok, akkorra elfogy a fényképeznivaló.

Csilla írta...

MÉg az jutott eszembe, hogy én is szoktam hasonlót, de én a tojásba teszek jó sok fokhagymaport, ugy is nagyon finom a kirántott husi. Ha szeretsz kisérletezgetni, akkor próbáld ki, biztos sikered lesz! :)

kreatívhit írta...

Ez a recept kipróbálni való.Nem kétlem hogy finom volt.

Pyry írta...

Nagyon jól hangzik! :)

Kérdés: olajat utána még lehet másra hassnálni? Nem lesz tőle csípős minden? :)

Christine írta...

Pyry, de igen az olaj finoman csipős lesz tőle. Sült krumplinak kellemes izt ad ha benne sütöd. :-))

Csilla, ez a fokhagyma poros verzió sem lehet rossz. :-))

éva judit írta...

Nyami:) jól hangzik kár,hogy nem készült fotó de majd legközelebb mivel úgy is a kedvenc kajátok

Zsofia írta...

Nyamm nyamm :))