2010. szeptember 28., kedd

Recept...

Akciók idején nagyobb dózis sertés husikat szoktunk vásárolni, mert különben elég drága. Szóval akkor vesszük mikor olcsóbb. Viszont sok husinál hamar kimerül a bevált receptár, igy neki kellet állnom új receptek után nézni. A mostaninak egy egyszerűbb verzióját én már csináltam régebben. De ez sokkal kiadósabb tartalmasabb verzió.
Végy 4-5 db sertéskarajt lisztben megforgatod (lehet olajban megdinsztelni,de nem fontos).Tűzálló tálat kikensz margarinnal és megszórod liszttel,belefekteted a karajokat és leöntöd a következõ trutymóval : összekeversz 2dl tejfölt,2dl tejet,1db egész tojást, 20dkg reszelt sajtot (markáns izűt) ,ízesíted õrölt szerecsendióval és fehér borssal és az egészet ráöntöd a karajra és sütõben kb 1 vagy 1,5 óráig sütöd ! Köretnek elsőre bármilyen furán is hangzik de makaróni a legjobb hozzá ! :-))

6 megjegyzés:

Gabriella írta...

hmmmmm! ez biztos nagyon finom!Mindjárt éhes is leszek.Néha tényleg semmi ötletem sincs, na majd ezt egyszercsak bevetem! Köszi!

éva judit írta...

nyami:)

Névtelen írta...

SZIÓ!!!!!!!!!KÖSZI A KÖSZÖNTŐT!!!!Jól esett,és a tepsis kaja is jól jönne:):)PUSZIM KRISZTI!ILDI

ribizlifozelek írta...

Ezt kiprobalom.

Ziebi írta...

Nem írtam ide mert csak feedben olvastam a bejegyzést, aztán meg elfelejtettem írni, hogy nekünk is van ilyen lesütött husi receptünk, és pont a tiedtől kaptam ihletet, csináltam is, és a héten azt esszük. :)

Zsofia írta...

Ooo ez tetszik :)))