2011. január 29., szombat

Lacock


Ahogy az előző bejegyzésemben is mondtam, mostanában kevés lehetőségünk van kirándulni. A január-február pedig amúgy is egy uborkaszezonos időszak. A környező városokat se tudom mind bemutatni azonnal. Viszont....a helyzet az hogy blogolni csak 2007 decemberében keztem el folyamatosan. Tehát több mint két évvel később mint ahogy kiköltöztünk Angliába. Azaz két évnyi kirándulásról még nem számoltam be. Az esemény mentes időkben ezekből is fogok szemezgetni. Ma egy olyan helyszint mutatok amiről még scrap oldalam se készült valamilyen oknál fogva.
2007 májusában volt egy kirándulásunk. Mivel az elsődleges uticélunkat nem itéltem elég….tartalmasnak ahhoz hogy egy egész napot kitöltsön, igy kerestem a közelben egy másodlagos célpontot. Ez lett Lacock.
Lacock egy kis falu Wiltshire-ben 1232-ben épitettek eredetileg, a fennmaradt házak a 14. a 15. és a 18. századból valók. 1944-óta a National Trust kezelésében van.Ez egy mesebeli kis falu, ahol a Harry Pottertől kezdve a Büszkeség és balitéleten át rengeteg filemt forgattak. Nem véletlen, hiszen az egész falu olyan, mint egy díszlet. A házakba bemenni sajnos a legtöbb helyen nem lehetett igy csak kivülről amit láttunk és fényképeztünk. Már ahol tudtunk mert néhol az "utca" alig volt két méter széles, igy nehéz fotózni. Viszont szép volt.
A High Street







A posta.



Buszmegálló.















Kedvenceim voltak ezek a kő cserepek. Ez lenne a pala korai verziója?













6 megjegyzés:

Ziebi írta...

Ez a hely valami elképesztő, mondtam már hogy imádom ezt az építészeti stílust, a kis házikókat, jááj, nagyon tetszik, csorog a nyálam :D

Florci írta...

deszép! és milyen jó ötlet régi kirándulásokról mesélni nekünk!! uborkaszezonra pedig egy kis uborkasalátát kívánok! :)

éva írta...

Ez valami csodás kis város amit Én kedvelek,ezek a kedvenceim a régi épületek,útcák,házak,ablakok,kertek:) imádom

Gabriella írta...

Mesebeli!Hangulatos, érdekes...remélem egyszer élőben is megnézhetjük!Köszi hogy felteszel ilyen érdekességeket!

treza írta...

Azért örülök az "uborkaszezonnak", mert így egy csomó gyönyörű helyről beszámolsz nekünk; mint most is!

Unknown írta...

El is hiszem, hogy forgattak itt! Nagyon helyes környék!