2011. február 16., szerda

Blenheim Palace

2006 májusában látogattunk el a Blenheim Palace-be. A kastély, mely 1987 óta a világörökség részét képezi, Londontól mintegy 100 km-re északnyugatra, Woodstockban található (Oxfordshire), 1705–1722 között épült. A pompás palota az angol barokk építészet egyik remekműve. A woodstocki birtokot Anna királynő ajándékozta Malborough első hercegének, John Churchillnek az 1704-es spanyol örökösödési háborúban elért sikereiért. A Blindheim-i csatában (innen ered a kastély neve) szerzett érdemeiért, magára vállalva a palota építési költségeit. Mivel az építésre szánt királyi tőke elapadt, ez később a herceg családjának vagyonából valósult meg. A Malborough család szinte minden nemzedéke módosításokat hajtott végre a birtokon, így került sor a kastélypark kiépítésére, a gáz, az elektromos áram, a központi fűtés bevezetésére, és a palota újrabútorozására. Itt született Winston Churchill. A kastély a legnagyobb nem királyi kastély Nagy-Britanniában, ma a tizenegyedik Marlborough herceg tulajdona.Itt forgatták a Harry Potter és a Főnix Rendje néhány jelenetét.





















Ottjártunkor a kastély ismét épp egy részleges felújitáson ment keresztül, igy csak részlegesen volt látogatható. És természetesen az épületben bellül itt is tiltva van a fotózás, mint szinte mindenhol. :-))

5 megjegyzés:

Gabriella írta...

Impozáns. Szépen bemutattad, jó kis cikk.

Terri írta...

I have never been here but it looks fascinating!
I am using a translator to read your post, and it does not always make sense.
Thank you so much for visiting my blog and for becoming a follower. I love your blog design and I am enjoying my visit here.
Hugs,
Terri

Christine írta...

Dear Terri,
Thank you for visiting my blog. Yes, I know that the google translator does not always translate very well. I hope you can understand, despite the errors in the text.
I really like your blog and I read a long time.
Hugs,
Christine

Zsofia írta...

Gyönyörű, és nagyon jók a képek!!! Hiányoznak az ilyen történelmi helyek, itt nem sokat találsz hehe

Phoebe írta...

Szia Christine!Gyonyoru kepeid vannak!!!Orulok, hogy idetalaltam hozzad, nem is mondtad a blogomon, hogy neked is van, meghozza ilyen szep blogod!Gratulalok hozza!
Phoebe