2011. február 7., hétfő

Stonehenge

2007 májusában kirándultunk és Lacock mellet egy úttal megnéztük Stonehenge-t is. A "kötelező" tudnivalókról egyszer már irtam itt. Így ezt már nem ragoznám tovább. Elmondom viszont hogy engem borzasztóan zavart az hogy 15 méternél közelebb sehol se lehetett jutni a kövekhez inkább ennél csak nagyobb távolságokról lehetett szemlélni őket. Ez a része a dolognak picit csalódás volt. Primitív módon bennem is megvolt a vágy hogy jól összetaperoljam őket. :-)) De erről sajnos le kellet mondanom. Ettől függetlenül ide is szívesen visszatérnék majd egyszer. Mert attól még a vonzereje töretlen. :-))













7 megjegyzés:

Gabriella írta...

Szerintem is jó hely, és kár hogy csak messziről nézegethetjük a köveket...amikor mi voltunk nagyon sokan voltak, ez azért rontott kicsit a hatáson.

mariann írta...

Most olvastam egy konyvet Stonehenge-rol, és abban van, hogy Awebury mellett hasonló kökörök vannak,tulajdonképpen a regeny szerint onnan hordták Stonehenge-be.
Szóval, az kisebb, de oda lehet menni egész kozel "tapizni". és még feltárt sírok is vannak.

euthymia írta...

ha legközelebb arra jártok, akkor ne hagyjátok ki Avebury-t, mert ott aztán meg lehet tapogatni a köveket, még rájuk is lehet ülni :) :)

éva judit írta...

Én is megnézném ezeket a köveket de hát nem tudom migint mikor megyek arra:)

treza írta...

eddig 2x jártam ott, de még biztosan visszamegyek :)

mondjuk az a madzag körben elég lelombozó tényleg...

Avebury-t szívből ajánlom én is!

Attila írta...

Remekul kiiktattad a keritest a fenykepekbol.

Attila írta...

Nagyon jol kiiktattad a kepekbol a keritest.