2011. március 19., szombat

Morgolódás...

Szeretném ha valaki megmagyarázná nekem, miért kellet ez? Mire volt jó? Hogy mi? Megmutatom.
Pár nappal ezelőttig volt ugye ez:



Egy picike zöld szinfolt a kopár tégla falon. Nem sok, de mégis valami kicsike ami megtöri a nagy-nagy felületet és egy kis életet visz bele.
Erre egyik nap erre jövök haza a bevásárlásból:



Most miért, vagy kinek fájt ez hogy ott növögetett és lefutott a falon az a kis zöld? Lassan nő, mert kevés fény jut be, szóval jó ideje növeszgette már a kis hajtásait. Erre valaki hivatalból lecsutkázta. Miféle kertész az ilyen?
Főleg azért zavar, mert a mi jogaink igen-igen korlátozottak hogy mit szabad vagy mit nem odakint. Vagyis én nem varázsolhatok oda dzsungelt, mert rövid úton kapnék a fejemre érte. Ami meg hivatalból nőhetne...azt sem engedik.....mrrrrrrr....

5 megjegyzés:

éva judit írta...

Tudom most felvagy háborodva de vissza kell vágni hogy jol megerösödjön és szép bokorrá fejlödjön és a lecsüngö részeket azért vágják meg hogy tömörebb legyen,hidd el mire eljön a nyár dus lessz és ugyan úgy lefog logni egyépként szolhatsz a godnoknak hogy szeretnéd ha nem vágnák ennyire vissza

Névtelen írta...

Szia!
Megújult blogomban szívesen és szeretettel várlak vissza!

Christine írta...

Nem tudom fog e valaha bokrosodni, én inkább kúszónövénykének nézem ami fut amerre csak lehet. Sajnos nem is nő túl sokat 10-15 centit mindössze egy évben. Gondolom a kevés napsüti miatt, mert nyáron mikor jobb idő volt akkor nőtt a legtöbbet. De itt ugye ez nem állandó. Mármint a napsüti.
Legközelebb ha véletlenül épp itthon vagyok tuti nem engedem meg hogy leváják.

Gabriella írta...

Biztosan olyan kertész aki egy napos képzést kapott ami a fűrész helyes kezeléséből állt. Majdcsak visszanő lassan, de nem kell sokra számítani akkor majd megint levágják..ne mérgelődj, nem segít.

Toni írta...

Nézdd a jó oldalát: kaphatott volna szerencsétlen nyulánkka gyomírtót, vagy kapát is!
Nálunk a lomtalanítás előtti héten kezdtek el parkot gondozni. Az elszáradt leveleket kisöpörték a szemét egy részével a bokrok alól. A szemét és kutyapiszok tetemes része persze maradt. Most meg jönnek a furi lomis emberek és szétszednek, széthordanak mindent és még májusban is ezt a szemetet fogja hordani a szél, mert persze új renoválásra a városnak nincs lóvéja. Hol is élünk?! Éljen a környezettudatos 21. század.