2011. április 23., szombat

Húsvét

Az idei húsvétunk a szokásosnál is nagyobb szerénységgel telt. Több okból is. Még mindig élnek bennem a régi berögződések hogy nekem ez egy nemszeretem ünnep. Holott már vagy tiz éve nem locsolkodunk ezzel kiküszöbölve utálatom tárgyát. Mégis valahogy sose csapunk nagy felhajtást körülötte. Tojásfestés, csokitojás-csokinyuszi, sonka aztán kész is. No, idén a sonka kimaradt. A január elsejei élményeimnek köszönhetően a sonkákkal szemben most picit fenntartásaim vannak. Persze azért nem halunk éhen. (erről majd jön egy poszt hamarosan)
A tojásfestés is elmaradt idén. Mivel az utolsó adag tojásfestékemet a költözéskor sikerült úgy elcsomagolni hogy azóta se találtam meg. Mással pedig most valahogy nem volt kedvem maszatolni. Gyerekem se forszirozta. Őt is egyre inkább max az ilyenkor megehető csoki mennyiség hozza lázba. :-)) Ezt a kivánságát pedig teljesitjük rendre. Annak azért örülök hogy még mindig működik benne a vele született kontroll, vagyis magától, rászólás nélkül tudja hol a határ csokievésben. A festett tojás kérdését pedig megoldottam másképp. :-))











Éééés ma "hivatalosan" is megkezdődött a car boot sale szezon. Jót sétáltunk, napoztunk odakint. Ugyanis hihetetlen 25 fokos szikrázó napsüti van és remélem lesz holnap is.

7 megjegyzés:

Manka írta...

Óóóó, ezek a tojások nagyon tetszenek!!!

GlobalGrover írta...

Szia. Mi ket eve magyaros husvetot csinaltunk, tavaly amerikait. Most semmilyet nem fogunk. Valahogy nincs kedvunk hozza. Meg aztan egy het mulva koltozunk igy a lakas nagyja mar dobozokban all... majd elmegyunk etterembe vagy majd meglatjuk.

kellemes unnepeket azert nektek is :-)

orsi

éva judit írta...

gyönyörűségesseket vettél:)
♥Boldog nyuszit♥

Zsofia írta...

Ezek a tojások kis dobozok vagy mik? Nagyon szépek egyébként :) Mi festettünk tojást de a Húsvét vallásosságát leszámítva itt sincs nagy herce-hurca

Gabriella írta...

Szépek ezek a tojások, és örökösek!! Szépen díszíti az asztalt! Azt hiszem a locsolást a legtöbben nem szeretik. Én se szerettem sohasem.

nuca írta...

Gyönyörűek a tojások! Kellemes Húsvétot Nektek!

Toni írta...

utólag köszönöm és kívánom neked is a szép húsvétot! Szuperszépesek a tojásaid!