2011. június 14., kedd

Cserebere-mese

Méghozzá autó cserebere. A mai világban az ember nem csak újrahasznosit, de erőst energia takarékoskodik is. Mi úgy véltük itt az ideje benzin takarékoskodni is. Lévén heti 200 mérföld a minimum amit párom beteker a kocsiba. Ezért lecseréltük a falánk sportosunkat egy kevésbé éhes kiskrumplira. Egy francia kiskrumlira. :-))
Igaz ezzel szembe mentünk eredeti terveinkel, miszerint követezőre most már aztán tényleg nagyobb autót veszünk. De ettől függetlenül pillanatok alatt szivünkbe lopta magát a kicsike. Mondhatni szerelem első látásra...akarom mondani utazásra. Majdnem fele annyit eszik mint a régi és meglepő módon még el is férünk benne. Ami nálunk fontos szempont lévén egyikőnk sem egy anorexiás alkat. Négy ajtaja is van, igy a fiunk sem érzi magát hátrányosan megkülönböztetve. Márk ugyanis erősen ágállt hogy nehogy kétajtós jószágot vegyünk. Igy neki sem lehet oka panaszra. S ha a régi árát beszámoljuk az új vételárába akkor már nem is került olyan sokba. Parkolásnál pedig kimondottan előnyös hogy több mint fél méterrel rövideb. :-)) Szóval nyugodt szivvel mondhatom: új családtagunk van. :-))

Hát igy lett ebből:



Ez:

11 megjegyzés:

Edinbogyo írta...

Nem mondod, hogy Peugeot 206?!!!na ezt "kar" volt megneznem, nekem ez a kocsi a szerelmem, nagyon-nagyon imadom:)es az elso kocsink is Peugeot volt, egy 205-os dizel, annyira keveset evett, viszont olyan volt, mint a kilott golyo(1.8as motor).a tengelyuk allitolag a gyenge pontjuk, neki is tengelytorese lett:S
igyekszem rabeszelni zst, de o is meg van huzatva a nagy kocsikert, na meg jon a kisteso, nemtom, a ket gyerekules plusz en befernenk-e..meg ugye a peugeot-k dragabbak, mint a moncsicsik..
Hany eves, mennyiert vettetek?(ha ide nem akarod kiirni, ird meg imelben)koszi:)

Christine írta...

Edinbogyó :-))
Ez csak 1,4-es de jóval dinamikusabb mint az 1,8-as fordunk volt. Meg is lepődtünk rajta, de nagyon örülünk neki hogy ilyen kis lendületes. Egyébként 12 éves és 700 fontért vettük. Plusz az éves road tax, ami pont fele annyi mint amennyi a másikra volt.

csigus írta...

Szia Christine!

Grat a kocsihoz. Én a francia autókról csak áradozni tudnék. x)
Nekem Citroen van és imádom eleinte ódzkodtam a francia autóktól mert mindent lehetett róluk hallani csak jót nem.És kellemesen csalódtam .
Remélem nektek is csak kellemes meglepetéseteket fog okozni a kocsi.

kreatívhit írta...

Régebben tényleg lehúztak a Francia autókat.De jó pár éve már az eladásért folyó harc szinte egy szintre hozta a kocsikat.Szerintem jó csere volt.

éva judit írta...

nem is olyan kicsi és böven 4 ember elfér benni,imádom a peugeot
grat a kocsihoz

Gabriella írta...

Sok szerencsét hozzá, nagyon csini! Éljenek a Francia autók! És ez nem is olyan kicsi, éppen jó!!

JuditAu írta...

Gratula az új családtaghoz! :)

Jó Sir Robin a bátor írta...

Még sok balesetmentes mérföldet :). Bár én megtért japán autó hívő vagyok, de volt üvegtetős 307SW -k vagy 5 évig és szerettük.

Christine írta...

Köszi mindenkinek! :-)

Toni írta...

Gratulka az új családtaghoz! Legyen benne sok örömötök, szállítsa biztonságba anorexiás kis családodat! :)

Emőke írta...

Cukii nagyon :D