2011. június 13., hétfő

Ez itt a reklám helye....

Méghozzá szó szerint. De hogy az elején kezdjem a történetet....
Idestova egy éve is megvan már hogy észrevettük hogy valami kikezdte a gyerek lábát. Először csak egyik lábujján egy pici darabon. Nem is foglalkoztam vele. Fiam a dédapja bőrét örökölte igy mindig érzékeny, vakarózós tipus volt. Ezért gondoltam a szokásos dolog, majd elmúlik. Nem múlt el. Először bekebelezte egyik lábujját majd átterjedt a következőre, úgy festett a körmeit elvesziti. Ekkor orvoshoz mentünk. Az irt gyógyszert. Beszedte. Nem használt. Visszamentünk. Doki felirt újabb letális dózis gyógyszert, majd mondta milyen fertőtlenitő folyadékot vegyek hogy azzal mossam a gyerek lábát és az istenért nehogy krémezni merjem. Gyógyszer beszed. Nem használ. Lábat mossuk...az kicsit használ, de a fertőtlenitőtől a gyerek bőre úgy kiszáradt hogy a tetőcserép kismiska volt ahhoz képest. Kirepedezett, vérzett, kisebesedett. És egyre csak romlott. Ismételten visszamentünk a dokihoz. Ő szétárta karját hogy nem tudja mi ez és hogy miért nem gyógyul mikor a gyógyszernek igenis hatnia KELL. Majd újra fölirt egy rakat gyógyszert közben erőst éreztetve velem hogy tuti én csinálok valamit rosszul. Méregbe gurultam és elkezdtem kotorászni a neten. Nem, igazából nem tudtam kideriteni mi lehet ez. A kinézete alapján több válasz is akadt. Én pedig kezdtem sejteni mi lenne a megoldás.
Közben persze azért naponta mostuk a gyerek lábát fertőtlenitővel. Végül oda jutottunk hogy nem terjedt tovább a dolog de egy körforgásban beragadt. Gyerekem hiába kérte az orvost ugyanis hogy adjon igazolást ami felmenti a torna alól, ilyet nem kapott. Márpedig huzamosabb ideig kihagyni a tornát csak igy lehet a suliban. Szóval hétfőnként a dupla torna óra után rendszeresen úgy jött haza hogy a lába kidörzsölt és vörös volt. Ami másnapra sebesedett, majd péntek-szombatig nagyjából rendbejött, aztán hétfőn kezdtük előlről az egészet.
Ekkor döntöttem el hogy kerül amibe kerül én megpróbálom az Eszter féle szapant. Próbáltam nézni máshol hasonlót mert Magyarországról rendelni bármit is azt jelenti hogy a postaköltség több lesz mint az árú értéke. Eszter is mint fair eladó ezen problémázott, de mivel hasonló kaliberű szappanokat egyedül egy amerikai készitőnél találtam még aki viszont ide nem szállit igy irtam Eszternek hogy nem érdekel, kifizetem a postát akármennyi is legyen. Igy végül megékezett az Eszter féle Holt-tengeri ásványos kecsketj szappan. Eltartott egy darabig, de végül rendbejött a gyerek lába tőle. Mellék ajándékként az én contact allergiám tüneteit is hatásosan eltünteti. Köszönet érte Eszter!

Itt olyan félig gyógyult már nem gyomorforgató állapotban:



Ma reggel. Már csak a körmén látszik hogy gond volt vele.





13 megjegyzés:

Merika írta...

Ez szuper! Már az én fiamék is csak ilyen szappant használnak!A kecsketej pedig nagyon jó minden szempontból!
Örülök, hogy rendbe jött a fiad.

Unknown írta...

Szuper, hogy rendbe tette a gyerkőc lábát. A húgomnak nagyon csúnya ekcémát tüntett el az arcáról ez a szappan. Azóta csak azt használja.

GlobalGrover írta...

sosem hallottam errol a szappanrol.... en Amerikaban vagyok, mindjart utananezek hol lehet itt kapni. ferjemnek nagyon szaraz a bore es egy reszen a bokajan a legcsunyabb. hatha ez a megoldas ra!!

Christine írta...

GlobalGovernor, érdemes utánna nézni mert nagyon jó az Amazon.com-on is van, de most hogy rákerestem úgy nézem január óta több helyen is árulnak már hasonlót.

GlobalGrover írta...

es csak ugy hivjak hogy 'eszter soap'?

Christine írta...

Nem, nem. :-)) Az eszter féle szappanok a készitőjükről kapták a nevüket. Akit be is linkeltem. Te ott nálatok (feltéve ha nem Magyarországról akarod hozatmi)csak goat milk soap-ként keresd esetleg with dead sea salt and mud and tee tree meg ilyen variációkban. Pl. itt:
http://www.amazon.com/Handmade-Goat-Milk-Soap-Powder/dp/B002Y9XBH4

GlobalGrover írta...

ja ertem :-) koszi a segitseget.

GlobalGrover írta...

mar meg is rendeltem! 2-3 nap mulva itt lesz. koszi az infot es remelem segiteni fog.

Unknown írta...

Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt velünk! Már kerestem is, hogy nálunk hol lehet kapni, remélem be tudjuk szerezni mielőbb!

Gabriella írta...

Micsoda csodaszappan! Nem gondoltam volna hogy ilyen jó. Nálunk is sok a szárazbőrű...örülök, hogy a fiadnak rendbe jött a lába. Hiába az Anya tudja a legjobb orvosságot!

Orsi (globalgrover) írta...

ket napja rendeltem meg a szappant es ma meg is jott!! ez am a gyorsasag!!! azt vettem meg amit a kommentekenl belinkeltel nekem. remeljuk jo lesz. megy egy kisebb meretut is kaptam masik 'illatban' mintakent.

Christine írta...

Orsi, remélem használni fog. Nekünk nagyon bevált. Párom bár utálja nagyon az illatát, de mégis használja mert olyan foltokat eltüntetett a bőréről neki is amire semmi más nem használt. Kis minta szappant szoktak küldeni, gondolom reklám célokból. Amúgy meg annyi féle van. Szivem szerint én is vettem volna 5-6 félét. :-))

Toni írta...

De jó, hogy megoldódott a problematika! Olyan kacat ügy, mikor egy gyereken kísérleteznek mindenféle hüleséggel és a világ legtermészetesebb dolgai meg sitty-sutty használnak! Éljenek a természetes gyógymódok!