2011. június 3., péntek

A múlt vasárnapi szerzeményeimet akarom megmutatni. Mivel a gyűjtőszenvedély lavinaszerű efektusokkal működik igy az első darabok megvételét mindig igyekszem elhúzni. Ez esetben jó öt éve húzom a dolgot. :-) Az angol teáscsészéknek szerelmese vagyok gyerekkorom óta. Mindig szerettem őket, gyönyörű mintázatuk és kecses formáik miatt. Ide költözve aztán persze találkoztam néhány leg-leg-leg kategóriás darabbal aminek következtében jó ideje nem győzök a kezemre csapkodni hogy nem és nem veszek olyat. Szerencsére az áruk legtöbbször jó riasztószter. :-) De múlt vasárnap belefutottam egy bácsiba aki vagy hagyatékot vagy gyűjteményt számolt fel. És irdatlan mennyiségű csetrest árult szinte ingyen. Tolongtunk is körülötte rendesen. Azért próbáltam visszafogni magam igy végül csak kettőt hoztam el tőle.
Őket:
Royal Vale - Cottage Garden Scene


Royal Staffordshire - Flowers of the month



Aki nem értené hogy miért egyes darabok. Nos itt a legtöbb porcelán és üveg árut darabra árulják igy annyi darabos készletet rak össze mindenki magának ahányat csak akar lehet 2-4-6 de 12 és 16-18 személyes is. De ezeket a csészéket manapság a legtöbben gyűjtemény céljából szerzik be nem pedig mert használni akarják. A teát manapság bögréből isszák inkább. Ezekben meg gyönyörködnek. :-))

És persze egy újabb baba lelencet is magamhoz vettem. Ahogy a fiam fogalmaz: menhelyről. Hát ez esetben úgy is nézett ki mint egy lelenc. Sáros is és rongyos is volt, nem csak szimplán poros. A sarat lemostam. A ruháját kimostam a cafrangok javát levagdaltam. A szétfoszlott szoknyácska még egyenlőre megmaradt. Majd varrok neki helyette másikat, csak anyagot kell hozzá szereznem, mert a függönyömet mégse szabhatom fel ruhának. Vagy igen? :-)))
Igy néz ki most a kis álmodozó:





10 megjegyzés:

Gabriella írta...

Nagyon szép porcelánok. Szeretem a szép csészéket én is, finomak és gyönyörűek. A baba is igen szép. Kár lett volna érte! Jól járt hogy örökbefogadtad!!

mariann írta...

Gyonyoru baba!
En ugy de ugy irigyellek ezekert a kis darabjaidert:)
A charityben, ahol dolgoztam egy darabig, szoktak lenni ilyen teascseszek, meg erdekes formaju teaskannak, mindig rad gondolok olyankor:)

éva írta...

A baba tényleg olyan mint ha álmodozna viszont a bögrékért megesz a sárga irigység:)

Zsofia írta...

Óóóó hát újdonsült antik rajongóként veled együtt örülök, gyönyörűek a csészék és a baba is

Toni írta...

Béke legyen veled másik nagy kincsvadász! A hétvégén én is belefúrom magam az egerszegi bolhapiac forgatagába. Olyan kincsekkel térek haza, hogy csak na. Persze annyira szép nem lesz, mint a csészéd, de azért igyekszem :)

Christine írta...

Köszi lányok!
Toni, jó vadászatot! :-))

Ziebi írta...

Hát én teljesen odavagyok a csészékért! :) Még-még-még sok ilyet! :)

Monika írta...

Édes ez a baba!majdnem megszólal!A csészék pedig nekem is örök kedvencek.Én azért néha iszom belőlük,nem csak gyönyörködöm.

Unknown írta...

Ó, irigykedem! Nagyon szépségesek a csészék, na meg a baba is.

Itt nincsenek ilyenek! Vannak vásárok, ahol még az ezer éves lomot is elárulják, de ha valami szépre akad az ember, akkor számomra sajnos megvásárolhatatlan, annyira drága. Bár az is igaz, hogy hová tenném?

Igy marad a nálad való gyönyörködés, de nekem igy is jó! :)))

Kósa Márta írta...

Te egy nagy jellem vagy, hogy két csészénél megálltál!