2011. július 11., hétfő

Marcsi kérte a múltkor hogy irhatnék néha a car bootys árakról is. Ez elég képlékeny dolog mivel múlik az eladón is hogy mennyire akarja eladni az áruját értsd: odadja szinte bármennyért csak ne kelljen kidobni, vagy nagyon is tisztában van a cucc értékével és inkább hazaviszi ha nem kapja meg érte amennyit akar. Valamint múlik az ár a vevőn is hogy mennyit tud lealkudni. :-) No meg hogy épp milyen szezon van.
Igy leginkább tól-ig árakat tudok mondani. És persze csak olyasmit amiket rendszeresen veszek.
Porcelánfejű babáimból két fontért vettem a legolcsóbbakat és eddig öt font volt a legdrágább, bár a múltkor nagyon fájt a fogam egyre amit tiz fontra tartott a gazdája. Teás csészéből ötven penny volt a legolcsóbb és három font a legdrágább. Teáskannából szintén ötven pennykért vettem a legolcsóbbakat és négy font körül a legdrágábbat. Gyűszűkből a legolcsóbb húsz penny volt, a drágábbak egy-másfél fontba fájnak. Könyvet vettem már tiz pennyért is, de öt fontért is. A fém dobozkákat tiz pennytől indulva lehet venni két-három fontos árig is. A festett porcelán tányéroknak két fontról indul darabja de az öt-hat fontos per darab ár sem ritka. Parfümös üvegcséknél ötven penny körül vannak az olcsóbbak és három körül a drágábbak. Gyerek játékok....akár öt pennytől is...a fölső határ meg amennyi a fiam pénztárcájában éppen van. :-)))

7 megjegyzés:

Fodor Marcsi írta...

Köszi! :-) Jó ez az összefoglalás is, de tudod, én eredetileg arra gondoltam, hogy olyan szép dolgokat fotózol le és raksz fel a netre, én ezeknek a konkrét árára lennék mindig kíváncsi, hogy fájjon kicsit a szívem, hogy ezeket a szuper darabokat nem én lőttem. :-)

Edinbogyo írta...

Mi legutobb Hemelben a vasarnapin voltunk, az kisebb joval, mint a szombati,mashol van, ismered?ott 1fontert arultak legalabb 5helyen porcelanbabakat, gondoltam is rad:D
A konyveket nem irtad, azok altalaban 50penny-ert szoktak lenni, de van, hogy (foleg a vege fele) 25pennyert is megkapod.
A parom mindenfele kabeleket 50pennyert vett legutobb.
Na meg legjobb talalat nalunk legutobb egy kulonleges rubik kocka, tok nehez, nem a hagyomanyos alak, gyemant alakzatu, 20 pennyert,szerintem nem tudtak, mi lehet:DDD

Christine írta...

Marcsi, az úgy már nagyon dicsekvés számba menne. Nem? :-))

Edinbogyó, de irtam a könyveket. Nálam 10 penny volt a legolcsóbb eddig. Logikai játékokból nekünk is szép gyűjteményünk van, általában 10-50 penny-ért vesszük őket. Szerintem is előfordulhat hogy azt se tudják mi az. :-))

Zsofia írta...

Itt a garage sale-eken lehet hasonló árakon találni, hasonló szépségeket..ugyanakkor ha bemész egy antik boltba, ott nem szégyellnek pl egy parfümös üvegcsét 25 dollárért kínálni!

Edinbogyo írta...

Ja, akkor bocsi:) mi eddig csak mesekonyveket vettunk 10pennyert, felnott az 20-25 volt a legolcsobb, ki kell fogni, meg attol is fugg, h milyen tipusu konyv, meg mikor vasarolsz ugye.
Szombatra esot mondanak, pedig jo lenne kimenni... :D

Fodor Marcsi írta...

Nem hiszem, hogy dicsekvés... én nagyon szeretem az angol régiséges műsorokat. A Cash in the Attic-ot, a Bargain Huntot, az Antique Roadshowt és most az új kedvencem a Four Fooms. Mindegyikben elmondják, hogy mi mennyit ér... nekem ez tetszik. De nem akarom rád kényszeríteni :-)))

Christine írta...

Edinbogyó, igen nagyon függ a dolog attól hogy épp milyen időszak van. Egyik héten megveszel bármit 10-20-50 pennyért, a következő héten pedig ugyanazok a dolgok 1-2 fontba kerülnek. Még nem látom át igazán hogy ez mitől van, mert annyi féle oka lehet.
Ja, a vasárnapi Hemeli car bootyt nem tudom hol van. Mi a szombatira szoktunk menni.

Marcsi, azok nekem is a kedvenc műsoraim. Az utóbbi években kb. ennyiből áll a tévénézésem. :-))