2011. október 8., szombat

Kisvárosi hirek

A sok üzlet bezárása után jó hir, még a nyáron megnyilt a városban a Costa új kávézója. A dolog nagy felháborodást keltett ugyanis van már a városban egy Starbucks egy Caffe Nero illetve négy másik kis helyi illetőségű kávézó. A város lakói úgy gondolták nincs szükség több kávézóra, főleg nem olyanra ami egy kisebb áruház méretű helyet kiván kibérelni. Nemtetszésüknek hangot is adtak, mondván a városunk ezzel a kávézók és a chaity shopok városa lesz végleg, mert ezek képviselik a kereskedelmi egységek oroszlánrészét. A nagy tiltakozás ellenére minő meglepetés... igy több hónap elteltével is a Costa a legnépszerűbb kávézó a városban. :-))
(Forrás)


(Forrás)

Egy másik új létesitmény is megynyitott egy régi pub helyén. Az érkezését nem előzte meg hirverés és nem is örvend nagy népszerűségnek ugyanis egy játékteremről van szó. Kizárólag 18 éven felülieknek, ezzel bravúrosan kizárva a célközönséget vagyis a tiniket akik esetleg bemennének. Igy viszont a hely üresen kong. Én kb. 2-3 hónapot jósolok neki aztán valószinűleg bezárás lesz a sorsa. Az üzlet megnyitásának egy haszna lesz: hogy a felújitás keretében restaurálták a gyönyörű victoriánus panoráma ablakot. :-)) Féltem hogy kiveszik, kár lett volna érte.

Egy másik pubot is "ujrahasznositanak" hamarosan. A hirek szerint a főtéren lévő és már egy ideje bezárt pub-ból hat darab egyhálós apartmant alakitanak ki az emeleti részen és üzlethelyiségeket a föltszinten. Személy szerint engem nem zavar hogy a válság miatt sok boltal együtt néhány kocsma is bezár, de ettől függetlenül sajnálom, mert gyönyörű épület.
(Forrás)



És végül de nem utolsó sorban. Múlt hét óta Chesham saját kolbászal büszkélkedhet, amit az egyik helyi hentesüzlet tulajdonosa Mr. Gerry Martin álmodott meg.


(Forrás)

4 megjegyzés:

Zsofia írta...

A válság nagy úr...sajnos :((( A játékterem 18 éven felülieknek tényleg jó nagy hüyeség, vajon mit képzel a tulaj? Vagy a játékok pornográfok??? :-O
Ha kipróbáljátok a kolbászt, írd meg milyen :)

Unknown írta...

Akkor nálatok is történnek a dolgok! Itt is sok üzlet bezárt és sok másik nyitott ki helyette. Néha fogalmam sincs, hogy miért, kinek? De ők tudják!

GlobalGrover írta...

huuu, a kolbi nagyon jol nez ki!!!

evadraga írta...

Christine, nagyon köszönöm az ajánlásaidat aupair ügyben! Rékus kint dolgozik! :-)) Azon a site-on talált munkát, amit TEEEEE ajánlottál! :-)
Glastonbury-ben. :-D És boldog, és szeret ott élni, és így én is nagyon boldog vagyok.
Most már még lelkesebben fogom a képes beszámolóid olvasni, hiszen érdekeltségem van ott kint, Angliában. Puszi: Eva