2011. november 19., szombat

Kertecském...

Néhány héttel ezelőtt neki álltunk hogy valóra váltsuk amit elterveztünk még a nyáron. Azaz néhány nagyobbacska cserép segitségével legyen egy kis virágoskertem itt hátul a sok tégla között. Vettem egy jó nagy csomag vegyes tavaszi-nyári virágmag-hagyma kombót. Ami a "kert" lényegét képezi számomra. Nem tehetek róla oda vagyok a nárciszért, jácintért, tulipánért. Igenám, de mivel ezekből csak tavaszra lesz valami gondoltunk egyet és vettünk egy-egy tálca kankalint és árvácskát is. Hogy addig is mig a tavasziak kibújnak, addig is legyen a cserépben valami szines. Itt a kankalin és az árvácska szinte egész évben virágzik, ezért nem volt nehéz őket választani.





Aztán persze az elültetett növénykék élik a saját életüket, és mivel télnek még igazán nyoma nincs errefelé igy szorgosan hajtani kezdtek.







Raktam rájuk még egy réteg földet, hogy lasitsam őket, de mivel továbbra is 10-12 fok van napközben ők csak nem alhatnak. Én meg rájöttem hogy süthetem az otthoni kertész tudományom itt az angol időjárás mellet. :-))
Betakarni meg nincs szivem őket a táli takaróval. Szóval...majd meglátjuk mi lesz belőlük tavaszra...vagy előbb...:-))
És arra is kiváncsi leszek hogy vajon még az otthonról hozott estike magom kihajt e jövőre....mert az a kis virág bennem sok emléket idéz....de majd meglátjuk....

7 megjegyzés:

Gabriella írta...

Milyen klasszul megcsináltátok! Igazán szép lett a kis kerted! A nárciszok meg tudják a rendet, majd csak tavasszal fognak igazán hajtani és virágozni...legalábbis nálunk így volt utoljára pedig én is úgy voltam mint te, azt hittem sietnek ...igaz is mi is eltehetnénk már őket ideje van!

Ányi írta...

Jó kis kertecske lesz ez (már most is az). Az estikét imádom, nálunk már fagy, majd jövőre szagolgatom megint (imádom)!

Monika írta...

Nagyon szép és milyen jó érzés lehet lesni,hogy melyik bújik ki és az árvácska nagyon sokáig virágozni fog.
Tavasszal virágtengered lesz.:)

Unknown írta...

Csini lett! Remélem sok örömöd lesz a virágokban! Remélhetőleg nem lesz bajuk a csiráknak, ha mégis beköszönt a bazi nagy hideg mint mondjuk tavaly volt, akkor csak dobjál rájuk egy marék földet.

Ziebi írta...

Jaj nagyon tetszik, legyen sok örömed benne! :)

éva írta...

Azt a micsoda kertecskét csináltál ide:) gratulálok:)

bogika írta...

Most olvastam a kertecskédről!
Igazán szépre sikeredett. Nagyon hangulatos és igazán szívet melengető lesz, ha majd tavasszal a hagymások is virágba borulnak.