2011. december 10., szombat

Készülődés 2.



Tudom akik otthon Magyarországon élnek azoknak még mindig furcsa hogy az angolszász országokban november végén, december elején rakják fel a fát. Mi nagyon régóta átvettük ezt a szokást. Fiam úgy három éves volt mikor életében először találkozott a kanadai karácsonnyal...na meg ami vele jár. :-)) Vagyis hogy november 25-28 között van egy hatalmas parádé amikor a mikulás megérkezik a városba, és addigra már amúgy is az egész város, az utcák teli vannak karácsonyfákkal, diszkivilágitással. Arról az ominózus parádéról hazaérve kérdezte az én kisfiam sirásra görbülő szájjal hogy és hol van a mi karácsonyfánk, nekünk miért nincs mikor mindenhol és mindenkinek van. Hát azóta rakjuk fel mi is korán a fát. Itt ugye nincs agyon misztifikálva. A karácsonyfa a karácsonyi dekoráció része és egy szép esti program amikor a család a gyerkőcökkel együtt feldisziti. És bár a fiam időközben felnőtt, de még mindig kistányérnyi szemekkel és fülig érő szájal gyönyörködik a diszekben és az elkészült fában. Amikor elékszül körbeüljük és csodáljuk. És nem, nem unja meg az ember mire jön a karácsony. :-)) Márkal minden nap mikor a suliból hazajön ülünk a fa körül és nézzük, gyönyörködünk benne. Meg persze fogdossuk, tapogatjuk a kedvenc diszeinket. :-))



















15 megjegyzés:

Edinbogyo írta...

De gyonyoru diszeitek vannak!!!mi majd ma keverjuk be a mezeskalacs tesztat Boboval:D tegnap Bodza elkezdte rapakolni, de at kellett ultetni (mindig gyokereset veszunk), igy a nagyjat leszedtuk, hogy majd visszapakolja ma..de mivel nem eri el vegig, igen vicces volt, hogy az also 30 cm-en voltak a diszek:) a szobaja mar fenyekben uszik, ki lett dekoralva, az ablakaban az izzok, meg mindenhol keresztben girland, klassz. szeretem a keszulodest, jo hangulata van.
Nekunk iden lesz eloszor 25-e reggelre valoszinuleg, eddig tartottuk, de ugy tunik, zs dolgozik majd 24en..

Holdgyöngy írta...

Fiamtól ismerem azt az idegenben létet, s más szokásokat. Jól tetetd, hogy felállítottAD!

kreatívhit írta...

Pompás a hangulat.
Nagyon boldog áldott ünnepet!

Secima írta...

Nagyon szép a fátok és még maci is van rajta!
Mi is felhoztuk a fát, lehet holnap fel is állítjuk. Aztán január végéig, február elejéig gyönyörködünk benne.

Gabriella írta...

SZép lett a fátok, szépek a díszek. Kellemes ünnepvárást és fa nézegetést!

éva írta...

Itt is megdicsérem a fádat és a díszeket:) viszont nekem nem furcsak a korai faállítás mert nekem a mikulás hozza a fát ahogy amerikábais:) úgy hogy nekem már áll a fa:)

Mami írta...

Nálunk is áll már egy hete. Meghozza a hangulatot, és jó a szobában üldögélni este mikor égnek a fények. Sokkal barátságosabb. Szép a fátok.

Christine írta...

Köszi mindenkinek!
Secima, a kedvedért megszámoltam konkrétan hét darab maci van a fán ilyen-olyan formátumban. :-))

euthymia írta...

hát szomorú az én lelkem, mert mi még nem voltunk képesek beszerezni a fácskát...Bár a lakás már díszben áll, de a fa az visszavan még :)
Szép a tiétek!!! Szép ünnepi hangulatos napokat!

GlobalGrover írta...

igen, en is nagyon szeretem korabban disziteni a fat mint anno otthon. mi altalaban megvarjuk az itteni Halaadas napjat es a kovetkezo hetvegen megvesszuk es feldiszitjuk a fat. nagyon jo erzes az egesz honapot a faval tolteni. olyan jo unnepi hangulata van igy az egesz decembernek.

szep lett a fatok!

Zsofia írta...

Gyönyörű fátok van, nálunk is már áll a nappaliban feldíszítve :)

Unknown írta...

Nagyon szép kis fenyőtök van! Örülök, hogy nem csak mi vagyunk ilyen "fenyőbolondok" :) Mi is nagyon szeretjük a karácsonyfát, sokszor szomoruak vagyunk, ha szét kell szedni. A diszitésnél mindig ott van a család apraja-nagyja, a szétszedéshez ugy kell becserkészni pár gyereket.

Ziebi írta...

Nagyon csinos kis fa. :)

Névtelen írta...

Szerintem ez a korai fadíszítés csak műfenyővel lehet. Mi mindig élőt veszünk és a meleg szobában örülök, ha 24-től vízkeresztig kibírja "lombhullás" nélkül. sli

Margó írta...

Jó volt Nálad nézelődni - olvasgatni! Feltöltődtem a hangulattal!:-) Boldog Újesztendőt kívánok a szép ünnepek után!