2011. december 4., vasárnap

Tesco gazdaságos

Lusták lettünk. Bizony. A Tesco-nak köszönhetően egyre lustább az ember. Tudom másoknak eddig is furcsa volt mikor azt mondtam hogy a kaján kivül szinte mindent online a neten veszünk. Azon egyszerű okból hogy ott VAN és hogy ott olcsóbb. Legyen szó ruháról, bútorról, tévéről, vagy bármi másról. Anno hat éve ez a számitógép alkatrészekkel kezdődött. Akkor még a jól bevált módszer szerint lejártuk személyesen gyalogláb a boltokat. Mig végül sok kudarc után az egyik legnagyobb comupter bolt eladója odabökte nekünk (a kérdés után, miszerint minek nekünk ekkora számitógép) hogy talán nézzünk a neten. És ezzel elindult a lavina. Akkoriban még saját önálló lakásunk sem volt, csak szobát béreltünk, de pillanatok alatt rászoktunk. Mikor pedig kiköltöztünk ide az életünk részévé vált az internetes vásárlás. Aztán a párom elkezdett a Tesco-nál dolgozni. És mivel ott tölti az egész napját igy igen nehezményezte hogy meló után még bónusz gyanánt mégegyszer vissza keljen oda mennie. Még ha csak hetente egyszer is. Igy végül elhatároztuk hogy kipróbáluk azt amitől addig mereven elzárkóztam. Megveszünk online a kaját is. Párom először azért kattant erre rá mert a boltoknál beindult a Click and Collect szolgáltatás. Azaz hogy a neten az ember megrendeli a cuccos, a Tesco pedig a kiválasztott boltban összekésziti az árut amiért csak érte kell menni amikor jólesik. Nem kell tömegben nyomorogni, bevásárlókocsival szlalomozni vagy utat fúrni, itthon az asztal mellől percek alatt kényelmesen megvan a bevásárlás. A boltban összerakják, ő meg csak hazahozza mikor jön hazafelé.



Nagy nehezen rászántam magam, hogy jó próbáljuk ki. (régimódi vagyok ugyanis, szeretek a boltban bogarászni) Viszont nem volt szerencsém a vásárlás végeztével nekem nem dobta ki a lehetőséget hogy válaszak melyik boltba szeretnék felvenni az árút. Hanem csak hogy válaszak időpontot mikor szeretném a kiszállitást. A kiszállitás nem ingyenes úgy mint a Click and Collect, három fontról indul az ára és olyan 6 font a legdrágább. Ezért cserébe viszont két órás időközökel lehet betájolni mikor is szeretné az ember hogy becsöngesenek hozzá a cumóval. Itthon vagyok szóval nekem majdnem doszt mindegy mikor hozzák csak ne este kilenc után legyen (kérhetném éjfére is a szállitást) igy én a legolcsóbb három fontos időpontok közül válogatok. Ők pedig szépen beszatyrozva kihozzák. Ha engedem egész a konyhámig elcipelik a cekkert. Épp csak a hűtőbe nem pakolnak be. :-)) Mindezt kedvesen udvariasan. Szóval engem meggyőzte! Az utóbbi hetekben online veszem a kaját, legalábbis a nagy részét. Egyedül a hús féléket hozza a párom. Mert ő a boltba látja mikor van akciós olcsó hús, igy azt hazafelé szépen meghozza mikor épp van a boltba. De igy megszünt a számára csak nyűgöt jelentő fél délutánt kitöltö személyesen végzett heti nagybevásárlás. És ami még fontos a kevezményes vásárlásra jogositó kuponok online is használhatóak, csak át kell álitani hogy ezentúl e-cupon-t kér az ember. A konkrét pénzt érő kuponok pedig mindkét módon használhatóak. Márpedig az itteni Tesco-nál szép összeget lehet gyűjteni ha odafigyel az ember. Mi negyedévente kapunk 20-30 font elvásárolható kupont...lényegében a semmiért. Hisz csak annyit kell tenni hogy minden teszkós vásárlásnál lehúzzuk a klubkártyát. De ha akarom beállithatom úgy is a rendszert hogy ne küldje ki évközben, hanem gyűjtse össze és csak karácsonykor küldje ki. Későn kaptam észbe, de igy is lényegében a teljes karácsonyi nagybevásárlásunkat a kuponok fogják kifizetni. Szerintem ez nem rossz dolog. Főleg a mai világban.

6 megjegyzés:

Edinbogyo írta...

En is online delivery-t kerek, csak sainsbury'stol.Asda nem jott be, tescot meg nem is probaltam.Elvileg februartol mar zsnak is jar az alkalmazotti kedvezmeny a 'Szencsiben':)

Secima írta...

Én is szeretek az interneten vásárolni, csak a házhoz szállítással van bajom. Néha azt sem tudom melyik nap hozzák, ha pedig tudom, akkor egész nap készenlétben kell lennem. Így néha inkább a személyes átvételt választom. Akkor megyek, amikor nekem jó. Klassz, hogy nálatok ilyen jól meg van szervezve.

euthymia írta...

mi is szinte mindent neten veszünk, a kaját azért még nem :) de amúgy szinte mindent :) :)
OOH, negyedévente 30 font jön vissza, az jóóóó sok (mindkét irányban) :)

Online vásárlás az egyik legjobb dolog :)

Manka írta...

Nem rossz?? WOW.. en csak kicsiben kuponozok, igy messze nem olyan latvanyos a sporolasom, de amit ti meg tudtok tenni, az nagyon klassz :)

Ziebi írta...

Nagyon ügyesek vagytok, teljesen igazatok van. Szerintem amúgy is ez a jövő vásárlási módszere. :)

ribizlifozelek írta...

Egyetértek. Rengeteg időt meg lehet vele spórolni és az idő pénz :)