2012. január 19., csütörtök

43

Megint eltelt egy év....felettem. Ilyenkor a legtöbb ember visszatekint. Én is. És a legjobban úgy három éve fogalmaztam meg az érzéseimet. Szóval csak idézem magamat:
"Ma megint egy évvel öregebb lettem. Ezt van hogy nagyon érzem, van amikor meg nem. Sokan mondják hogy nem kell törődni az évekkel mert mindenki annyi idős amennyinek épp érzi magát. Ezzel csak az a bajom hogy én felváltva érzem magam hetvennek és huszonötnek attól függően hogy épp milyen napom van. És ez viszont zavar. Nem érezhetném magam egyszerűen annyinak amennyi vagyok? Már úgy is vagy két éve mindenhol negyvennek hazudom magam. Ne kérdezzétek miért, mert nem tudom megmondani. Hisz a többség inkább letagadna belőle. Én meg inkább hozzátettem. Eddig. Talán mert olyan szép kerek szám. :-))
Most mondani kéne valami szintén szép kereket, de nem tudok. Ez van, eltelt egy év....majd jön a következő. S ha egy ideje már nem érezném a fizikai hanyatlás számomra túl hirtelen és túl gyors jeleit akkor tiszta szívből örülni is tudnék neki. Hisz mindig erre vágytam fiatalon. Hogy úgymond "érett" nő legyek. Erre tessék most itt állok és a nagyanyámtól örökölt izületi és reumás panaszokkal kínlódom. Ahelyett hogy élvezném. De azért majd megpróbálom élvezni is. :-)) Végtére is jó ideje tudok már tiszta szívből vigyorogni saját magamon is.... :-))"

Hát ez volt három éve. Akkor 40 lettem. Most meg 43. A magamat idősebbnek mondás megvan azóta is. :-)) Meg a banyakórós tünetek is. Én viszont változom. Egyre több dologban veszem észre magamon hogy változom. Van ez a dolog a szinekkel például. Régen voltak szinek amiket elképzelni se tudtam volna, most meg egyszer csak felbukkanak. Mint ez is:


Régebben tuti felhördültem volna hogy "de hát ez róóóóózsaszin" és mint ilyen nonszenz, hogy felvegyem. Mostmeg egyszer csak haza lopakodott velem a boltból. Ugyanigy vagyok pár éve a pirossal is. Igaz a rózsaszinnel ellentétben a pirost sosem utáltam. Hanem kimondottan szerettem. Csak éppen tisztában voltam vele hogy a piros az kövérit és mint olyan szép pötyös labdára asszociálok mindig. És ez igy volt sokáig. Aztán az ember elér egy olyan súlyt és a vele járó formát amin már nem lehet rontani semmiféle szinnel. Na azóta tért vissza a piros szin a ruhatáramba. :-) És most itt a fekete is. A fekete eddig nálam max nadrágban jöhetett szóba. Most pedig belopódzott életem első "kis feketéje" a szekrénybe. Ami a divat értők szerint eleve tartozéka minden nő gardróbjának. De nem az enyémnek! Ráadásul ruha?!! Aztán most tessék! :-)
Hasonló evolúciós forradalom zajlik nálam ékszerek terén is. 17 voltam mikor életem első munkahelyén dolgozni kezdtem. A X. kerület, Állomás utcai zaciban. Ott oltották belém az ékszerek szeretetét. Az arany ékszerekét. Azóta hordom őket. Főleg gyűrűket. Azért gyűrűket mert azok zavarnak a legkevésbé és mert azokban okozom a legkevesebb kárt. A nagyobb vagy lógós fülbevalók illetve a láncok nekem mindig mindenbe bele akadnak. Plusz sósavat izzadok, igy a rajtam lévő fémek érdekessen korrodálódnak. Hát ezért lettek a gyűrűk. Aztán most azon kaptam magam hogy a karácsonyra kapott összegem javát ékszerekre költöttem. Ezüstre. Nem aranyra. És láncokra, fülbevalókra. Persze pár gyűrű is befigyelt. De a többi?? És ezüst??? Rajtam???
Szóval változom....és 43 lettem. :-)

23 megjegyzés:

Florci írta...

Boldog 43-mat, vagy 34-et, vagy 78-at! :) Remélem, inkább 17nek érzed magad! Viseld csak a kis feketét ezüst nyakláncokkal, és élvezd, hogy csinos vagy!!
Isten éltessen!

MYD írta...

Boldog Születésnapot kívánok :)

euthymia írta...

sok vidám színes napot, évet neked :)

kreatívhit írta...

Legyél áldott egészséges és töltsd a 43. éved napjait boldogan.

Toni írta...

Florci elmondta helyettem! Nagyon boldogot és a kis feketéhez tényleg tuti lesz az ezüst... és ha még egy pink, vagy egy piros sállal is feldobod! Hajrá Christine! Nagyon boldogot! Én szeretem, hogy változol!

Emi írta...

Boldog Születésnapot, utólag is!

Unknown írta...

Boldog szülinapot! :)

nuca írta...

Nagyon boldog születésnapot!!

Ziebi írta...

Nagyon boldog szülinapot!!! :))

A rózsaszín meg az ezüst igenis menő :)

éva judit írta...

Itt is boldog szülcsinapcsit kivánok:)

GlobalGrover írta...

boldog szuletesnapot neked!! erdekes amiket irtal. egyebkent ezzel szerintem sokan igy vannak. marmint azzal hogy az izlesunk valtozik a korral. mondjuk en mindig is szerettem a rozsaszint :-)))) de en is 'aranyos' voltam aztan most inkabb ezust jon be nekem is.

Merika írta...

Boldog születésnapot Christine! Hidd el az a 43 év legjobb kor! Mikor én lettem negyven, aztán teltek az évek és 45 évesen is azt mondtam mindenkinek, "40 múltam!" Egyszer anyukám meghallotta és rám szól, "Nem tudod hány éves vagy?" Ez valahogy helyre billentett, és utána már büszkén viseltem akárhány évet!Csak egészség legyen, a többi nem számít! (a rheumádra viszont figyelj oda)

Judit írta...

Draga Christine!
Nagyon nagyon boldog szuletesnapot kivanok! Remelem szep napod volt! Lefele kerekits es ne felfele! Ne akard oregiteni magad! Bar nem csak a huszeveseke a vilag...

tündérilona írta...

Kedves Christine! Régóta olvasgatlak, illetve olvasom a régi bejegyzéseidet, még nem értem a végére, de gondoltam most írok. Boldog szülinapot! Én már két hónapja 43 éves vagyok, megszokható. Nagyon jó, hogy kiírod magadból az érzéseidet. Én a hasonló korú barátnőimmel beszéltem ezt át, és arra jutottunk, hogy az a lényeg, hogy helyén van-e az életünk. És igen. Ha pl. most akarnánk még gyereket, akkor lenne okunk szorongani, de az egzisztenciális dolgokon túl, nagyjából megcsináltuk, amit terveztünk. Új kihívások után néztünk. Én amikor 40 lettem, megtanultam úszni, most pedig egy angol felsőfokún és az utóbbi 13 évben rámragadt 30 kiló ledolgozásán fáradozok. És igen, rossz ránézni a viszeres lábaimra, a szumós karjaimra, de a kor előnye, hogy nőnek a gyerekek (nekem is van egy Márk nevű fiam), egyre több idő lesz magamra, és ki is használom. Alapvetően bírom a negyvenes éveimet, már van elég élettapasztalatom és még nem hanyatlok. Ha van időd, ajánlok egy videót a ted.com-ról. Jane Fonda: Life's third act (vagy valami ilyesmi), nem tudom most belinkelni, ébresztenem kell a fiúkat. Szép napot mindenkinek!

Marcsi írta...

Nagyon Boldog Szülinapot!!!

Zsofia írta...

Boldog szülinapot :) Ilyen változásokat én is megfigyelek ám magamon :)

Unknown írta...

Boldog szülinapot neked itt is!

Jót mosolyogtam a bejegyzéseden. Igy vagyunk ezzel mind! Sajnos előre haladunk ebben, vissza hiába is akarnánk. De ez a világ rendje!

Christine írta...

Köszönöm szépen mindenkinek!

Secima írta...

Boldog szülinapot kívánok, így utólag is!

bogika írta...

Nagyon boldog szülinapot kedves Christine!
Az ezüst szép, illik a fekete ruhához, ha kell, a fekete de a szőke hajhoz is! :o)
A papucsod szenzációs, én is hordok rózsaszínt, lilát, macisat, cicásat- 45 vagyok! Majdnem 46! :o)
Szeretlek olvasni, szeretem a képeidet!

Manka írta...

Kissé megkésve, de isten éltessen! :) Nagyon tetszik ez a kis összefoglaló, amit írtál.

Erika írta...

Boldog szulinapot, igy utolag is! :)

Unknown írta...

Isten élttessen még egyszer ennyi ideig leggaláb és aztán csak jöt szeretnék olvasni
Mr Sebi