2012. január 10., kedd

Hajfestés avagy...

...hogyan szúrjunk ki magukkal. :-)) Több mint két évtizede kisebb-nagyobb szünetekkel, de rendszeresen festem a hajam. Az utóbbi időszakban viszont nem találom az én színem. Az én színem az amikor tükörbe nézek és onnét én nézek vissza, nem valami idegen. Mondjuk az idegenfej érzés részben köszönhető annak is hogy fodrász utoljára több mint másfél éve fogta ollóját a hajamra. Aminek köszönhetően a borzaskutya kinézetem hónapról-hónapra erősödik. Most mindezt tetéztem még egy különösen jól sikerült hajfestéssel is. :-)) Igen, általában magamnak festek. Mert így kizárólag magamra haragudhatok a végeredmény láttán, nem a szerencsétlen fodrászra aki nem tehet arról hogy nagyon jóféle drótkefe szerű hajam van, ami kiválóan ellenáll a legtöbb festéknek. És ami még véletlenül se lesz sose olyan szinű amilyet előzőleg a katalógusból kiválasztottam. Szóval inkább magam pamacsolok és utána magamat szidhatom. Tíz-tizenkét éve a fekete korszakomban volt a legkönnyebb dolgom. Annak nemigen van százféle árnyalata és elszúrni se nagyon lehet. De mára a fekete öregít és már én se szeretnék feltétlenül öregebbnek kinézni mint amennyi egyébként vagyok. Aztán jött a vörös időszak. Amiből sokáig eleve nem volt olyan árnyalat amilyet én akartam. Mára van. Max a fejemen nem úgy néz ki mint a dobozon. Így elkezdem kísérletezni a szőkékkel. Eleinte még reméltem hogy egyszer tényleg sikerül igazi szőkét varázsolnom, de rá kellet jönnöm ez nem fog menni. A szőkéből is legtöbbször valami vörös lesz. Még azokból is amikről eredetileg azt állítják hogy még a fekete hajból is szőkét csinálnak. Aztán most egyszer csak besikerült egy festék ami majdnem működik. Hajtőnél lettem csibeszőke, a további részeken világos vöröses szőke. A tükörből pedig egy idegen néz vissza rám. Így két nappal később persze már kezdi átvenni a hajam az uralmat és apránként sötétedik. Hetek kérdése és megnyeri a csatát. Akkor talán megint újra magamat fogom látni a tükörben. Addig meg barátkozom ezzel az idegennel. :-)) Már csak az a kérdés legközelebb milyen festéket vegyek. Feketét? Fehéret? Tarkát? ...ja hogy az egy másik mese....





10 megjegyzés:

Monika írta...

A profilképeden levő hajszín nagyon jól áll!!!!vegyél egy olyat!Az nem mogyorószőke?Néhány nap múlva újra festheted.nem teszed tönkre a hajad-annyira.Nem lesz neki vészes, csak a hajvégekre tegyél jó hajbalzsamot.Lányom fodrász,ezeket tőle tudom::)

Judit írta...

Draga Christine!
Ne add fel, egyszer megkapod a varva vart hajszint! Szerintem a voros jol all neked! Az a kep ami a blogodon van a bemutatkozo kepkent az nagyon jo! A csibeszoke szerintem kicsit sapaszt, de ha olyan szerencses helyzetben, vagy, hogy hetrol hetre sotetedik a hajad, akkor hamarosan tokeletes lesz!

Secima írta...

Biztosan az is számít, hogy mi van rajtad. Ezzel a kék hacukával egész jól mutat ez a szín is, míg az első képen nem az igazi. Bár az sokat számít, hogy te kit látsz a tükörben. Ha egy idegent, akkor mindegy mit veszel fel.
Ma én is fodrászt terveztem be, mert tegnap rájöttem, hogy nagyon csúnya a lenövésem. Én magamnak nem próbálkoznék meg, nem vagyok olyan ügyes, mint te.

Merika írta...

Én is évek óta magam festem a hajam, de szőkét nem vállalnék be. Szerintem is az a legjobb Neked ami az avatarodon van. A vöröses sem rossz, csak rövidebb változatban. A nagyon világos szőke nekem sem jön be rajtad. Szerintem kérdezd a férjed, neki kell tetszened, nem?!

GlobalGrover írta...

csatlakoznek az elottem szolokhoz hogy a profilkepeden levo haj jol all.... en is szoke vagyok, es en nem festem magamnak. egyszer megprobaltam, ugy neztem ki mint egy lampasto:k!!!! nem viccelek. na en azota nem rizikozom ezzel....

Globalgrover írta...

haha most latom hogy lampastokot irtam mikozban toklampas... na mindegy, gondolom erted :-)

euthymia írta...

hát én itt Angliában még sosem kaptam azt a színt a fejemen, amit vártam. A mostanitra sem lehet igazából a szőkét rámondani, pedig elvileg ez volt a dobozban http://pics.drugstore.com/prodimg/76117/300.jpg

Volt olyan, hogy reggel befestettem és délutánra már rosszul voltam a színtől, mert zavart és nem én voltam, estére végre megjött a közelítő szín az új dobozzal.
Most nem kísérletezgettem,de 2 hét múlva újrafestem valahogy világosabbnak kell lennie.
Otthon ilyennel sosem volt gondom, fura ez, pedig 17 éves korom óta festem magamnak :)

Szerintem a rövidebb hajas képen lévő szín a jobb...

Unknown írta...

Bizony, bizony, szerintem is igazuk van a lányoknak, a blogon lévő képen jobb a hajad.

Amugy meg semmi baj a hajaddal szerintem, egyszerüen megnőlt, rakoncátlan. Próbálkozzál, meg lesz az!

Én is már talán 20 éve festem a hajam, nekem muszáj, mert nagyon őszülők, már fiatalabb koromban is ugy néztem ki, mint egy nyanyó. Igy aztán ez van. Én azért próbálom az alapszinemhez közelit kiválasztani egy kicsi vöröses beütéssel, aránylag sikerül is. Nálatok nem lehet kapnis Syoss festéket? Én azt használom, még a fodrász is megdicsért, hogy milyen szép egyenletes a hajam. Persze lehet, hogy a lányok ügyes kezének is köszönhető, ebben én előnyre tettem szert, mi egymás haját kenegetjük!

(Azt tudtad ugye, hogy menzesz idején nem szabad hajat festeni, mert kapásból ledobja a festéket bármilyan haj? Tapasztaltam is. Bocs, hogy okoskodok, de hátha nem tudtad.)

Ziebi írta...

CSilla: ezt pl. én nem tudtam, mondjuk én gáva nyúl vagyok a festegetéshez. Nekem is az a kép tetszik amit a többiek mondanak. Le a kalappal előtted hogy ilyen bátran próbálkozol.

Névtelen írta...

Én is a profilképeden lévő hajszínre szavazok. Egyébként érdekes, hogy amióta Angliában próbálkozom én is a festéssel, valahogy nem akar összejönni a kívánt eredmény...Otthon Nekem sem volt semmi problémám ezzel.Párom már "betegesnek" tarja, hogy veszem sorra a festékeket. :( Már elgondolkoztam azon, hogy a cseppnyi honvággyal kevert hajfestéssel van a probléma! :)