2012. február 9., csütörtök

A pizsama



Vagy mondjam inkább úgy hogy a Pizsama. Igen így nagy betűvel. Mert hogy másképp is lehetne nevezni
egy majdhogynem vallási áhítattal övezet ruhadarabot. S hogy ki övezi vallási áhítattal. Hát igen...a fiam.
Kamaszodik a szentem. És míg kisgyerek kis gond...nagy meg nagy... :-) A kislánykák hercegnő ruhákat hordanak,
mert azt imádják. De azért legtöbbször nem alszanak benne, mert ahhoz kényelmetlen. Az én fiam egy huszárvágással megoldotta ezt a kérdést, ő a pizsamával került ilyen szerelmetes viszonyba ami mint olyan - adja magát hogy benne is alszik az ember. Aztán reggel meg jól elfelejti levenni...
Rajongása olyan méreteket öltött hogy lassan itthon nem is hord mást. Reggel felkelve iskolába menet
pizsamából egyenruhába öltözik, majd délután hazaérkezve az egyenruhát elszórja, gyors zuhany és mire kettőt pislantok már megint pizsama van rajta. Hétvégén még rosszabb. A péntek délután felvett pizsamát vasárnap este úgy parancsolom le róla. Na nem azért hogy mást vegyen fel. Nem. Csak azért hogy egy másik pizsamát vegyen fel fürdés után. Sőt. Néha közelharcot kell vívni azért hogy egy mosás erejéig megszerezzem az ominózus ruhadarabot. :-))
De rendes anya vagyok így minden alkalommal mikor erőszakkal elszakítom a gyerektől szívszerelmét, megvigasztalom hogy 6-7 év múlva mikor már boldog felnőtt agglegény lesz akkor addig hordhatja a pizsamáját amíg az magától el nem kezd kúszni a mosógép felé. Mert én ugyan nem leszek ott hogy lerángassam róla. Nem is értem miért nem vigasztalja ez őt meg...:-))

5 megjegyzés:

Unknown írta...

Valami hasonlót én is irhatnék! Dávidom is ilyen, bár ő csak a hétvégét kiáltja ki pizsamanapnak! Biztos a korral jár? :)))

éva írta...

Ne aggodj mert a hugom pizsibe van otthon egésznap csak ö leveszi ha elmegy de ahogy hazamegy rögtön átveszi a pizsamát:)pedig nem mai csirke:)mondhatnám vén tyúk:)

Euthymia írta...

Ez nagyon jó :)
Az én unokahúgom is ilyen kicsit mániákus. Bár ő nem pizsiben, hanem felveszi az apja egyik pólóját és azt képtelenség róla leszugerálni. Pedig még csak 7 éves, de mániákusan hordja a 15x nagyobb apja-pólóját. Nem tudják, miért csinálja?! :)

Toni írta...

Jót vigyorogtam!!! :) Vannak ezek a házi ruhának nevezett valamik, amik nemes egyszerűséggel lehetne akár pizsamának is nevezni, mert átmenetek a melegítő meg a pizsi között. Ha egy ilyet viselne jobban éreznéd magad? Na, ugye! :) :)

Ziebi írta...

Mi hétvégén simán pizsiben vagyunk, aztán lefekvés előtt fürdés, és felveszünk egy tisztát :D TEljesen megértem a fiadat, ha egyszer kényelmes miért ne? :D