2012. február 28., kedd

Routemaster újratöltve

A héten csatasorba állitották az új Routemaster buszokat, amik a régi klasszikus nyitott hátsó peronos buszok mintájára készülnek. A régiek már jó ideje csak két városnéző útvonalon járnak csökkentett munkaidőben.
A régi:



Az új változat alacsonypadlós és hibrid, dízel- és villanymotor hajtja az új idők jegyében. Valamint két méterrel hosszabb is mint idősebb testvére. A hátulja nem teljesen nyitott, de fő üzemidőben mikor kalauz is szolgálatban van rajta akkor hátul mindig nyitva lesz hogy bárki kedvére fel-le ugrálhasson akárcsak a klasszikus változaton.

És az új:







Az új busz egyébként fontos polgármester választási kampányelem mert 2008-ban Boris Johnson megigérte hogy a népszerűtlen csuklós buszokat Routemaster újragondolt változatára fogják lecserélni. Ezt az igéretet váltják most valóra.

(Képek forrása: distributedresearch.net; guardian.co.uk; travelo)

7 megjegyzés:

GlobalGrover írta...

ez erdekes! kiprobalnam....

Romesz írta...

En meg mentem a regiekkel, nekem tetszett nagyon. Majd egyszer kiprobalom az ujat is.

Zsofia írta...

Nagyon szuper, és kényelmesnek látszik :)

Ziebi írta...

Annyira szeretnék egyszer ilyen emeletes buszon utazni!

Amúgy nagyon szép az új, de nekem a régi kicsit hangulatosabb.

éva írta...

Én is mentem a régiekkel és nagyon jól éreztem magam hisz ez hozzá tartozik Angliához,az új is szép de nekem túl modern bár nyilt vagyok az ujdonságokra de valahogy nem tudom elképzelni Londonban:)

ribizlifozelek írta...

Gyönyönyörű buszok.
Nekünk a régiekhez fűződik pár kellemes emlékünk. Remélem, az újakhoz is fog.

Unknown írta...

Milyen szépek, igazán! Olvastam én is róla, hogy megszüntetik a régi buszokat, de nagyon hiányoztak volna a piros buszok, az olyan angolos. Azért szépen megoldották! Nekem még nem volt szerencsém ilyenen ülni, de talán majd egyszer! :)