2012. március 21., szerda

Elektromos cigaretta újratöltve

Az utóbbi hetekben Magyarországon egyre több cikk foglalkozott a témával hogy az e cigi nem is jó, károsabb mint az igazi, meg hogy be kéne tiltani stb. a szokásos mesterségesen generált hülyeség kampány.
Annyira átjött a negativ hangulat hogy párom is elkezdte nézegetni az itteni oldalakat hogy itt mi hir van az e cigi háza táján. Annyira jutott hogy itt is téma volt a szabályozás, de itt figyelembe vették az embereket is. Ugyanis a megkérdezettek nagy része e cigi hijján visszatérne a hagyományos cigarettához. Nem pedig leszokna. És ez el is döntötte a kérdést. Nem fogják bántani az e cigit. Olyannyira nem hogy hamarosan a Tesco is forgalmazni kezdi a gyógyszertáraiban. Mától indul a rádió kampány, hogy minnél többen megismerjék és országszerte bárhol kapható legyen a boltokban. Mert jobb lehetőség ez mint a hagyományos dohányzás.

(Forrás)

8 megjegyzés:

Lacapi írta...

Hát igen, a dohánylobbinak nem érdeke az igazi dohány csökkenő kereslete miatt érdeke egy kicsit lejáratni az ecigit, mert hát ugye a haszon...
Lacapi

Unknown írta...

És mit irtak, miért nem jó? De mindig ez van, vannak ellenzők és támogatók! A dohánytermesztőknek és árusitóknak biztos nem érdekük ez a termék!

Bár nem nagyon szeretnék ebbe belekotyorászni, mert nem nagyon foglalkozom ezzel.

kreatívhit írta...

Igen beindult egy negatív hadjárat.
Egy biztos.A parázs tüzek csökkenni fognak.:)Most az amcsiknál is indult egy nagy dohányzás ellenes kampány.

Zsofia írta...

Én is hallottam, hogy Magyarországon elkezdték fikázni, de nyilvánvaló, hogy a dohánycégek kezdték el

Ivy írta...

Kedves Christine!

Kíváncsi leszek, hogy mit lépnek nálunk erre, hogy már a Tescoban is kapható lesz az e-cigi. (Nem tudom, van-e áruház nálunk is, amelyben van.)
Az a baj a lejárató-kampánnyal, hogy egyetlen valamirevaló ténnyel nem támasztják alá az állításaikat, a cikkek írói többnyire életükben nem láttak normális e-cigit, legfeljebb aluljárókban, piacokon árult gagyikat. Nem kellő tájékozódás és bizonyítékok híján ez csak a rémhírterjesztés szintjét éri el. Pedig ahogy olvasom, az e-cigi használói is abban lennének érdekeltek, hogy bevizsgálják a termékeket, és ezáltal megbízható, biztonságos termékek legyenek forgalomban. Az alapos vizsgálatok helyett most csak könnyedén cáfolható vádak vannak, így pedig eléggé "kilóg a lóláb", hogy érdekeket sért ez a terjedőben lévő dolog. Felnőttnek kéne tekinteni az embereket (nyilván én is megkötném a 18-as korhatárt a vásárlásnál), hogy aki akarja, választhassa ezt az alternatívát.

Köszönöm az írásod ismét, és szívből kívánok olyan szép tavaszi időt nektek, mint ami itt van. :)

ribizlifozelek írta...

Szerintem az e-cigi kevésbé büdös, mint az é(gő)-cigi, úgyhogy tiszta nyereség.

Syl írta...

A nagyobb Tesco-ban a traffik részen már régóta lehet kapni, de 2 hete már a Waitrose-ban is láttam!!

Ivy írta...

Érdekes fejlemények készülnek az elektromos cigarettával kapcsolatban. Kizárólag egészségünk érdekében...

http://velvetgloveironfist.blogspot.co.uk/2012/09/tobacco-product-directive-leaked-to.html

http://www.thecommentator.com/article/1660/the_european_union_and_big_pharma_a_tale_of_corporate_lobbying