2012. április 2., hétfő

Régi idők receptjei

Méghozzá szó szerint. Nagyanyai hagyatékom kis szeletkéje ez amit most megmutatok. Öreganyám receptjeit java részt a fejében tartotta aztán ahogy idősödött úgy szaporodtak a kis sajtcetliken hányódó lefirkantott receptúrák. De szivesen elrakosgatta az akkoriban divatos naptáros recepteket is. Nem tudom lehet e még ma is kapni őket, de gyerekkoromhoz hozzá tartoztak ezek a naptárlapok, amik egy-egy receptet oszottak meg a hátoldalukon. Íme egy kis válogatás 1955-től 1975-ig:













7 megjegyzés:

Merika írta...

De jó Christine, nagymamámnak is volt. Emlékszem az ilyen naptárakra is. Talán még az első konyhámban nekem is volt!

Gabriella írta...

De jó! Én is odavagyok az ilyesmikért!!

éva írta...

Nekünk is volt ilyen amikor kicsik voltunk most milyen jól jönnének ha meglenne:)

tündérilona írta...

Köszi Christine! Most jutott eszembe, hogy a szoptatás óta nem ittam madártejet. Igaz, még nem is csináltam soha, anyukám szokta, csak mivel az unokák mindig mást rendelnek, madártej évek óta nincs. Most kipróbálom!

veronika oldala írta...

most nekem is jól jönne egy ilyen

Judit írta...

En is emlekszem erre a naptarra. Anyukamnak is vannak lapok belole. Ennek mar muzealis erteke van! Jo hogy megorizted oket, igy nagymamad veled van egy kicsit!

Unknown írta...

Jaj, el sem hiszem! Ilyen nekünk is volt! Sőt, talán még nekem is van belőle pár, na majd ha lesz időm megnézem, most a fülembe ültetted a bolhát! :)))