2012. május 11., péntek

Nemrég bukkant fel a neten egy angol kislány blogja. A blog témája az angol iskolai menza, amit a kislány rendszeres lefotóz. Mit mondjak, eddig se éreztem késztetést hogy beirassam a menzára a fiamat, mert ő is mesélt már róla amit ott látott. És hogy köszöni nem kéri.  Igy volt sejtésem arról hogy jobb kihagyni. De ezek a fotók magukért beszélnek.Az egy dolog hogy egészségtelen, hisz én se vagyok épp a reformkonyha hive. De ahogy kinéz és amilyen kevés....anno a magyar iskolai menza se a minőségéről volt hires. De aki nem volt túl válogatós az legalább jóllakhatott.
A blog:
http://neverseconds.blogspot.co.uk/

10 megjegyzés:

GlobalGrover írta...

tok jo a kis blog :-)))

Gabriella írta...

Amikor otthon voltunk és a lányok bementek az otthoni iskolájukba egy pár napra be fizettük nekik az ebédet is. Hát. Nem is gondolták, hogy az ilyen is lehet. Leves második és desszert, és annyi, amennyit nem bírtak megenni.Itt Angliában mi sem fizetjük be, bár volt próbálkozás nem jött be. Éppen azért ami ezen a kis blogon is látszik, kevés és nem is eszik meg azt sem...

Unknown írta...

Hát, elég kevéske! Nem is tudom a fiaim mit szólnának ezekhez az adagokhoz. Dávidom már igy sem jár a suli ebédlőjébe, Barnusnak meg muszáj. De legalább kapnak bőségesen, és időnként még finom is. Na de ez!

éva írta...

Most néztem a Discoverin egy müsort sa az Angliai lakosság 85% elhizott és reform konyhákat vezettekbe a minden oktatási intézményben és ott is ahol üllő munkát végeznek az emberek. Nem kell ezen csodálkozni mert ha fiatalon elhiznak a gyerekek akkor felnött korban is tulsúlyosak lesznek és gyorsabban alakulnak ki az idöskori betegségek.Nem tudom mik ezek a kaják de ha finom akkor hozzá lehet szokni. Itt minden az iz dönt el és ha a gyerekeknek finom akkor mindegy,hogy kevés vagy sok a lényeg az ehetöség és a fiatalok tudnak alkalmazkodni.Ha valakinek nem izlik még mindég vásárolhat az iskolai büfébe vagy otthon eszek. Azért van választási lehetöség nem kell éhen halni:) A kislány blogja nagyon tanulságos és tündéri ahogy leirja és fotókkal ábrázolja a napi étkezést ezzel egy reklámot ad a cégnek aki az ételt készíti akár pozitiv akár negatív mert mindenféleképp reklám:)

Zsofia írta...

Úristen ez borzalmas...főleg a mennyiség, sajnos az USA-ban sem jobb a helyzet..sőt :((

Jó Sir Robin a bátor írta...

Dzsémi Olivérnek volt egy sorozata arról, hogy lecserélték egy iskolai menzán az addig főzött borzasztóságokat rendes, friss zöldségből húsból stb készült kajákra. Azzal kezdték, hogy megtanították a szakácsokat főzni. Igazából a legdurvább az volt az egészben, hogy a gyerekek egy darabig visszasírták a korábbi műkaját, volt aki kiszökött a sarki gyorkajáldába stb. Nem tudom mi lett a kezdeményezéssel, de ezek szerint nem mindenhova jutott el.
Német barátaimtól tudom, hogy ott az iskolában a gyerekek szülei egymást váltva vásárolnak és főznek a suliban, ami azért jó, mert a saját gyerekének az ember nem gazdaságossági szempontok szerint főz.

Christine írta...

Sir Robin az a kezdeményezés megbukott itt angliában.
Éva, ez nem reformkonyha ez pizza és hamburger. Büfé pedig itt nincs a suliban.

Ziebi írta...

Te ez borzasztó. Bár gyerekként inkább ettem volna ezeket mint a tökfőzeléket :D

Gwen írta...

Hááát, komolyan elhiszik, hogy ha ennyit adnak egy fejlődő szervezetnek, akkor fullra teljesít az agya?!
Számomra inkább azért sokkoló, mert itt ugyan tudjuk, hogy a menzán a leves az víz és kevés tészta, a főzelék az nagyrészt liszt és víz, de tényleg, legalább jól laksz vele. És azért voltak/vannak olyan iskolák, ahol nem annyira szörnyen gáz a kaja minősége...

zsuzsi írta...

Szerintem ez fenyevekkel jobb, mint anno amit en ettem othon a menzan. A rantasban uszo par zoldsegtol ugyan jol lehet lakni, de minek. A mennyiseget nem tudom minositeni, de azt is erdemes lenne lefotozni, amit a gyerekek visszavisznek. Sok eve jarnak hozzank angol gyerekek vendegsegbe es alig par ette meg amit adtam nekik, friss salatat soha egyik sem. A pizza szele pfuj, a kenyer hejat levagjak, barnalisztbol barmi pfuj, meg egyaltalan barmi ujdonsag negyerebe. Meg sem kostoljak. En orulnek ha a fiam az iskolaban enne meleget, de evek ota inkabb szendvicset ker, amit en csomagolok, lehet vele itthon babralni reggelente.
Kap melle gyumolcsot, tejitalt vagy smoothiet, vizet vehet a kulacsaba a csapbol.

En nem szornyulkodtem a blogon lathato ebedeken, sztem anno a mi menzank sokkal vacakabb volt, pl. friss zoldsegre, salatara, gyumolcsre nem is emlekszem soha. Uzsonnara pl lekvaroskenyer volt szinte mindig, persze feher kenyerbol, hadd szoljon az egyszeru szenhidrat...

Te mit adsz a gyerekednek ebedre?