2012. július 7., szombat

Hemel Hempstead

Nem újdonság ha azt mondom hogy egész héten esett. Igy ma reggelre már csak pislogtuk az eget hogy mi várható. Végül elindultunk. Carbooty volt. Vásárfia már kevésbé. Kevesen voltak, hisz bár itt az eső alapból normális és a legtöbbeket nem is zavarja, azért az árusok csak nem szeretik ha elázik a portéka. Szóval hamar végeztünk. Én pedig mondtam a páromnak hogy ezúttal hazafelé úton kanyarodjon el az óváros felé. Hemel Hempstead-et a környékbeli magyarok leginkább a jó vásárlási lehetőségeiről ismerik. Mindenki más pedig a magic roundabout-ról.
(forrás: google)

Holott van neki egy picike óvárosa is. Igaz alig egy utcányi, ami a városhoz képest szinte semmi. De a maga nemében szerintem gyönyörű.
Hemel Hempstead a második világháború után irta fel magát igazán a térképre, mert akkor épült fejlődött óriási mértékben. Persze irásos emlékek vannak a helyről már a nyolcadik századból is. Az elmaradhatatlan St Mary templom 1140-ben épült. 61 méter magas tornyával Európában az egyik legmagasabb. A város piac jogokat 1539-ben kapott VIII. Henriktől. (Akki ennél több történelmet szeretne annak a Wiki megmondja.)A régi városháza.
 
St. Mary templom.
Jellegzetesség az átjárók fölötti kis szoba.


5 megjegyzés:

Globalgrover írta...

szeretem ezeket az epuleteket. olyan hangulatosak.

éva white vintage írta...

Imádom mindegyiket de a kedvence az átjáró feletti szoba:)

Gabi írta...

A város nem rossz, ebbe a körforcsiba nem biztos hogy szívesen behajtanék....

Csilla írta...

Milyen hangulatos, szép hely! Nálunk miért nincsenek ilyenek? :(

Kicsit irigykedem ilyenkor, nem baj? :)

Ziebi írta...

Gyönyörű, köszi az idegenvezetést! :)