2012. július 21., szombat

Szünet

Végre vége a sulinak és kezdődik a gyerek nyári szünete. Az utolsó hónap már nagyon nehezen telt el neki. Főleg hogy még az utolsó héten is irták a teszteket a GCSE keretein bellül. De mától szünet van és pihenhet. A "bizonyitvány" megint egy sajtcetli volt és némileg hiányos, talán azért mert majd' a fél tanári kar felmondott. Mindenesetre matekból egy szintel sikerült feljebb tornásznia magát. Valamint meglepetés volt hogy business-finance-ből dicséretessel végzett. Ez némileg kezd új távlatokat nyitni ami a jővőjét illeti. Mert eddig csak IT területen gondolkodott, de azt mondja a finance annyira könnyű neki, hogy szinte jön magától. Szóval elgondolkoztunk azon lehet más irányba is mennie. Majd még elválik. Hogy ne legyen teljesen felhötlen az utolsó nap köddé vált a teljes torna cucca. Zárás után még egy órát kódorgott a folyosókon, tantermekben mondván hátha meglesz valamelyik bokorba vagy kukába bevágva. De nem lett meg. Azon kivül hogy kiszúrásból elviszi valaki messzire ugye nem megy a névre szóló tornacuccal. De legyen vele boldog.
Mától pedig szünet van és ez most neki a lényeg! :-)

9 megjegyzés:

Ziebi írta...

Ha felmond a tanár nem kapnak jegyet?

Christine írta...

Ha nem irja be az eredményeiket akkor igen. Mondjuk az adminisztráció sose volt az erősségük. Gondolom az se tesz jót hogy a tanárok nagyon gyorsan cserélődnek. Most konkrétan a komplet ICT oktató gárda ment el....meg a science. Szóval nem nagyon maradnak meg a suliban az emberek. Ez kihat mindenre. A "bizonyitványra" is. Olyan rendes igazit, amiben benne van a szöveges értékelés nem is tudom mikor kaptunk utoljára.

Jó Sir Robin a bátor írta...

Miért mennek el?

Merika írta...

Én arra lennék kíváncsi, hogy így a következő tanárok kezdhetik elölről, míg kiderítik melyik gyerek mit tud, hol is tart? Mi az hogy cetli? Nincsenek osztályzatok? Fura így olvasva, főleg nem értek a különböző ICT, science stb. dologhoz?

Christine írta...

Sir Robin, a tanárok azért mennek el mert ez a suli hogy finom legyek nincs a toppon. Jó részben a diákok miatt. És sokuknak nincs ereje, türelme 1500 kamaszgyerekhez.Ők finomabb iskolákba vágynak. Persze azt elfelejtik hogy a finomabb iskolákba a tanárokból is csak a szine java jut be...

Merika, tanára válogatja hogy előlről kezdi e a tananyagot, vagy egy tesztel felméri a srácok tudását. A cetli az egy darab A4 lap, amit itt "bizonyitvány" néven kapunk. Nem számokkal osztályoznak hanem A,B,C,D és társaik vannak. Illetve néhány tantárgynál még az sincs csak fail (bukta) és pass (sikerült, átment).
Az ICT az a Information and Communications Technology mondhatni számitástechnika és minden ami ebbe belefér. A science pedig magyarul mondhatni egy összevont tantárgy otthon mi e helyett tanultunk külön biológiát, fizikát, kémiát, stb. Itt ezt egyben oktatják science cimszó alatt.

GlobalGrover írta...

en mai fejemmel inkabb IT vonalon tanulnek/dolgoznek.... jobban megfizetik.

Zsofia írta...

Ilyen későn kezdődött nekik a szünet? Durva...
Gratula a matekhoz és a finance-hez

Christine írta...

Soffy, igen itt ilyen későn kezdődik mindig a nyári szünet.

Gwen írta...

Nem tudom, írtál-e már részletesen az iskoláról, de ha nem, esetleg nem lenne kedved? Ha ennyire elvándorolnak a tanárok, milyen az oktatás? Hogy látod ezt, mondjuk a magyarországi tapasztalataiddal összehasonlítva? És nem lenne másik iskola, ahova mehetne a fiad, ahol kicsit kevesebb lenne a változás? Ja, és még, ő tanul magyarul? Mármint különtanárnál vagy tőletek, otthon? (Nyelvtan, irodalom, töri, stb.)