2012. augusztus 26., vasárnap

Angol konyha 3. - Sunday Roast



A Sunday Roast avagy a vasárnapi sült (néhol csak szimplán Roast Meats) egy viszonylag egyszerű étel. Végy egy nagyobb darab húst (legyen az marha, disznó, birka, pulyka, kacsa, csirke) fűszereszd be, majd told a sütőbe. Mikor megsült tálald változatos köret félékkel, mint például Horseradish sauce, English mustard, Yorkshire pudding, Gravy ha marha az a hús. Vagy Apple sauce, Pease Pudding, Roast apples ha disznó. És mindegyikhez jó a sült vagy tört burgonya, sült/párolt zöldségfélék.
Személyes kedvencem egy töltött változat, igaz lusta asszony módra, magyarán megveszem a készen kapható tölteléket hozzá és azzal töltök meg egy három kilós malac combot. De aki maga szereti elkésziteni a tölteléket:
2 evőkanál vaj
50g bacon, apróra vágva
2 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
75g zsemlemorzsa
2 evőkanál apróra vágott friss zsálya
1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
2 teáskanál finomra reszelt citromhéj
1 felvert tojás
és annyi viz
hogy egy kenhető, tölthető sűrű masszát kapjunk amivel aztán a sertés combot megtöltjük és mérettől függően sütjük 1-2 órácskát. :-))



Mindenféle húsfajtából receptek angolul ITT.

5 megjegyzés:

Unknown írta...

Christine, ez olyasmi mint a töltött csirke? Nagyon guszta! És biztos finom is!

Ziebi írta...

Jól látom az első képen hogy ez nincs teljesen átsülve?

Christine írta...

Ziebi, igen az ott láthatóan kicsit sztékesre van sütve.

Csilla, igen mondhatni olyan, csak más a töltelék ize. Én a csirke töltelékébe májkrémet, gombát, főtt tojást sót, borsot, petrezselymet teszek a kenyér mellé.

Unknown írta...

Nyami! Most eszembe jutott, hogy Édesapám néha szerzett lágyékost talán? azt kifurta, megtöltötte töltelékkel és egyben megsütötte. Jaj de finom volt! Ti csináltatok ilyet? Ó, az ize! :) Már soha nem lesz olyan! :(

Christine írta...

Otthon mi mindig dagadót töltöttünk.