2012. augusztus 11., szombat

Crich Tramway Village

Tegnap villamos múzeumban jártunk. Az első ló vontatta villamosok az 1860-as években jelentek meg szerte a világon és tart hóditó útjuk máig. A múzeum ezekből szemezget. A Crich Tramway Village nincs közel, de mindenképp érdemes felkeresni, mert sok szép dolgot lehet itt látni és kellemes szórakozás az egész családnak. Ők a látnivalókón kivül is igyekeznek a látogatók kedvére tenni. Most mikor mentünk pl. maci hét volt, aki vitt magával egy macit az 25% kedvezményt kapott a belépő árából. És persze a macik is kaphattak villamosjegyet. :-) A villamosjegy gyűjtésből amúgy itt sportot lehet űzni, hisz minden egyes utazáskor kap mindenki és egész nap lehet korlátlanul villamosozni.


Itt megint tapasztaltuk hogy a vidéki anglia mennyivel másabb, barátságosabb. A képen látható bácsi aki itt még a keritésről vakarja a festéket, megszólitott minket. Kérdezte honnét jöttünk aztán mesélni kezdett a múzeumról, hogy a működőképes járgányok közül most épp egy Prágából érkezett villamos a legidősebb az összes közül. Vagy hogy van ám nekik mozgássérült szállitó villamos is ami közlekedik is három másik példánnyal együtt. Igaz arra mi nem szálhattunk fel az kizárólag a kerekes székkel közlekedőknek van fenntartva, de a másik három villamossal mehetünk bármennyit. És igy tovább, vagy negyed órán keresztül beszélgettünk aztán visszament dolgozni.



Jó nézni ezeket gyönyörűségeket. Azt az aprólékos finom részletességet és szépséget amivel ezek a járgányok ki vannak dolgozva....fantasztikusak. És mind működik.




A kiállitó hangárban pedig végig vezetnek minket a lóvontatta villamosoktól kezdve egész a '40-es években használatos járgányokig.




Ez az iróasztal gyöngyszem egy sarokban árválkodott eldugva.


Kint pedig egy minifalu várja a látogatókat.
Édességboltal.


A Doctor Who óta elhiresült kék rendörségi dobozzal.




Az elmaradhatatlan pub-al. Ami itt valamiért hotelnek van keresztelve, de attól még hamisitatlan angol pub és működik is kipróbáltuk. :-)











Aki 1968 előtti autóval érkezik az ingyen bejöhet csak parkoljon vele a főutcán. :-))




Lehetett sétálni a közeli erdőben ahonnét kitünő kilátás nyilt a könyező tájra.


A múzeum mellet lévő kőbánya fölött pedig egy kis torony áll őrt. Nem tudom mi lehet viszont el van keritve mert nagyon a szakadék széllén áll.


További sok fotó ITT.

8 megjegyzés:

éva írta...

Hát csodás helyen voltatok és a villamosok azok elképesztöek a környezet is pont olyan régi mintha megállt volna az idő. Az íroasztal egy vagyont ér.A házak a régi francia ablakokkal valamit az átjáróban a lámpák mind mind a régmultat idézik. Ezek a helyek ha egyszer eltünnek soha nem hozhatóak vissza.

Gyuri írta...

Ezek az emeletes villamosok óriásiak. Főleg az utolsó, de miért rakták ki a vezetőt a gangra? Fagyjon meg?
Remélem egyszer mi is eljutunk ide.

kreatívhit írta...

Ismételten szuper köszönöm.

pannonia írta...

Egyik kedvenc helyem, már többször is jártam itt. Csodálatos - még esőben is. Köszönet a képekért.
Andi

Ziebi írta...

Köszi a beszámolókat, megint nagyon jól sikerült, és a képek is szuperek.
azért az a szoborkutya az nagyon üt :D

GlobalGrover írta...

csak ismetelni tudnam az elottem levoket. nagyon tetszett a bejegyzes es a fotok.

Jó Sir Robin a bátor írta...

gyönyörűek.

Agicza írta...

Ha újra arrafelé jártok, akkor a kilátóba is érdemes felnézni, csak széldzsekit is vegyetek magatokkal, a Derbyshire-i szelek nem viccelnek... :P A Forester's Monument az I. Világháborúban elesett helyi szakasznak állít emléket, és hihetetlen panoráma van onnan fentről... Kikerestem, mi hogyan láttuk: http://www.szottesfold.co.uk/2010/10/crich-foresters-monument.html