2012. augusztus 19., vasárnap

Nagyon sok emberrel kerülök kapcsolatba napi szinten levélben vagy fórumon. Tanácsokkal, leirásokkal, linkekkel próbálok segiteni azoknak akik még csak most tervezik a kijövetelt, vagy épp az első idők rögös útjait járják már. Szivesen csinálom, mert én is hasonló módon szereztem be anno az infókat mikor mi jártunk ugyanabba a cipőben és én ezt nem feljetettem el. Ezért segitek. De időnként vannak emberek....
...olyanok akik a "megbeszélés alapján lehet a cimemet szállitási cimként megadni" szöveget úgy értelmezik hogy ide regisztrálják be hozzám az angol jogositványukat. Az én cimemre. Úgy, hogy közben Magyarországon élnek. Mindezt anélkül hogy előzetesen megbeszélnék velem. Az angol jogositványról tudni kell hogy szerepel rajta a lakcim és emiatt igazolványként használják. akár lakcim igazoláshoz is, vagy bármilyen ügyintézéshez. Szóval fontos hogy az ember valódi cime legyen rajta különben mondhatni kimeriti az okirat hamisitás fogalmát és büntetik. Emberünk pedig fel van háborodva hogy én ezt miért küldtem vissza postafordultával a kiállitó szervnek. (Azért mert a rendőrségen azt mondták küldjem vissza.) És kiabál velünk, hogy nem erről volt szó. Mert hogy neki azt mondták lehet használni a cimünket szállitási/postázási cimként.
1. A jogositvány beregisztrálása a cimemre és hogy megadom a cimem postázási cimként az két különböző dolog. Az előbbibe még véletlenül se mennék bele. Utóbbira többször is van példa...
2. Tán nem ártana megbeszélni velem, ha valaki ilyet tervez, végtére is az én cimem. Nem vaktában partizánakciózni, hogy valaki azt mondta...

Aztán mesélhetek arról aki úgy ir nekem hogy azt se tudom kicsoda ő, ehez képest úgy ir mintha országos cimborák lennénk. Szó szerint a levéke:
"Szia! Gyorsan kellene egy hétfői munkához CSCS kártya nekem. Úgy láttam Te már megszerezted. Kölcsön tudnád adni a Tiedet vagy van valami ötleted, hogy hogy tudnék egyet szerezni magamnak a hétvégén? Üdv Tomi"
Az ominózus kártya egy fényképes, névre szóló igazolvány. Nem értem hogy adhatnám kölcsön bárkinek is? Ezzel az erővel az útlevelemet is kölcsönkérhetné. Másrészt a megszerzéséhez le kell tenni egy vizsgát, vagyis a legnagyobb jóindulattal se fogja senki megszerezni egy hétvégén.

Szóval minden türelmem és jóindulatom ellenére, időnkét sikerül kiverni nálam is a biztositékokat. Bár ahogy olvasom többek blogját ezzel nem vagyok egyedül. :-)
Ja, és e hónapban vagyunk itt hetedik éve. :-)



9 megjegyzés:

Unknown írta...

Hát, vannak érdekes emberek :D

Nem tegnap érkeztetek... :) Tényleg, állampolgárság meg van már? Vagy úton van? Ha illik itt ilyet kérdezni.

Ziebi írta...

Nem is értem miért probléma ez nektek, hát nem természetes hogy minden ismeretlent befogadtok a családba? :DD

éva judit írta...

csak mosolygok....

Globalgrover írta...

az eszem megall... mondjuk en a cimemet nem adnam meg senkinek....

Gyuri írta...

Én is válaszolok mindenkinek, de a címemet nem adom ki, pláne idegennek. Amikor mi kijöttünk mis sem kértük el senkitől. Szerintem ne vidd túlzásba a sziveségeket.

kreatívhit írta...

Van egy ismert Media Markt reklám :)

Manka írta...

És ilyenkor nem tudja az ember, hogy sírjon vagy nevessen...

Zsofia írta...

Ilyesmit én is tapasztaltam mikor kiköltöztem Kanadába, és az otthon élő magyarok érdekes módokon próbáltak segítséget kérni...szerencsére vannak normális emberek is :)

Unknown írta...

Ezen ugy látom mind átmegyünk. Néha én is kiakadok, de azért megyek tovább és segitek tovább. Mert a rosszat elfelejtjük és megsajnáljuk az ujakat. Mert mit tart segiteni? Igazából csak az időnk, de akkor azért én is ugrok, ha szó szerint kihasználnak! Azért csak óvatosan, nehogy még te járj pórul!