2012. augusztus 9., csütörtök

Warwick Castle

Warwick régóta vágyott uticélunk volt. Nem véletlenül. :-)
A várat 1068-ban épitette Hóditó Vilmos tehát idestova 950 éves múltra tekinthet vissza. Ennek ellenére vagy éppen ezért (?) Warwick egy interaktiv kastély. Mondhatni kalandpark vagy inkább játszóház felnőttnek-gyereknek. Vagy amit akartok....:-))
A napunk a mostanában megszokott módon indult. Esőláblógató felhőkkel. De én már csak legyintek erre. Mondjuk a jegyet elővételben vettük szóval sok variáció nincs amúgy se.
Egy órával nyitás előtt érkeztünk, mert féltem a problémás parkolástól. De a korai időpont miatt nem volt ezzel gond. Kicsit legalább körbe sétálhattunk a közeli utcákon. Ebből persze gyorsan kiderült hogy maga a város is megérne egy napot.

De a mi jegyünk most a kastélyba szólt.

Siettünk mert 10:30-kor volt randevúnk Merlinnel. Akki a BBC produkció keretein bellül van jelen igy ott tilos volt fotózni. A személyzet viszont hiányos volt igy nem lett közös fotónk a varázslóval. Ez sajnálom.


Aztán volt kardhúzás műsorral és anélkül. Minket az utóbbi változat érdekelt fotós szempontból.


Aztán volt ijászat szakadó esőben.


Volt vasfazék próba. :-))


És végül még kalodába csukni is hagytam magam.


Volt ijesztgetős produkció. Ahol szintén tilos volt fotózni és ahonnét félúton kimenekültünk.


És persze az egész kastély kivül-belül. Mesés.
A kedvenc sarkom.

Ebédnél kacsatámadás áldozatai lettünk.


Láthattuk a világ egyik legnagyobb hajtógépét.Volt pávakert. Kertel és pávákkal.
Üvegházzal.


Rejtett kapuval.Reggel kilenctől délután fél négyig mászkáltunk bámészkodva, szájtátva. Jó volt. :-))

További sok-sok kép ITT.

5 megjegyzés:

éva judit írta...

Nagyon tetszett a vár és a benne látottak is felidézték a multat viszont azt sajnálom,hogy a városról nem készült több kép ami érdekelt vona:) azért elmentem volna veletek így esöben is:)

Christine írta...

Éva te mindig egy kis telhetetlen vagy. :-))

kreatívhit írta...

Na most totál irigykedem.Köszi a fotókat.

sarolka írta...

Lovagi torna is szokott lenni, naponta 2x, az fantasztikus, ki lehet ülni a dombra és kis patak partján vívnak. :-) Kihagyhatatlan. Mondjuk nekünk itt van Warwick a szomszédban. :-)

MuciFoci írta...

Amikor tavaly Stratfordbol hazafele tartottunk, bementunk Warwickba. Nagyon szep ido volt, sutott a nap, idealis boklaszas. Amit mi tapasztaltunk: tomeg, tomeg, tomeg es 26 fontos belepo. Nem vallaltuk be, majd talan maskor, mert a kepeid alapjan tetszene nagyon is!