2012. szeptember 13., csütörtök

Angol konyha 5. - Toad in the hole


Toad in the hole vagyis a Varangy a lyukban nevű étel szintén a viszonylag gyors és egyszerű ételek közé tartozik. Lényegében egy Yorkshire pudding tésztában megsütött kolbászról van szó, általában sült zöldségekkel, hagymás mártással tálalják.
Az egyik legegyszerűbb recepet talán ez:
Hozzávalók
8 sertés kolbász
1 evőkanál olaj
225g liszt
4 tojás
250ml tej
só és bors ízlés szerint

Elkészités:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Öntsünk olajat egy tepsi aljába, és süssük benne a kolbászokat tiz percig. Közben egy közepes méretű tálban habverővel keverjük a lisztet, a tojást és a fele a tejet simára. Fokozatosan keverjük hozzá a többi tejet is amíg sima tésztát nem kapunk. Sóval és borssal fűszerezzük. Vegyük ki a kolbászos tepsit a sütőből, és a tésztát merőkanállal merjük a tepsibe amíg a kolbász háromnegyedéig nem ér. Tegyük vissza a tepsit a sütőbe, és süssük 35 percig.

Angol nyelvű receptek ITT.

3 megjegyzés:

Ziebi írta...

Tök érdekes, hogy mindenki szörnyűlködik az angol konyhán, közben meg teljesen okés recepteket mutogatsz nekünk, itt valami csel van :D

Christine írta...

A turpisság talán az hogy ha nem figyelünk oda ezeknek az ételeknek jó részét meglehetősen izetlenre, uram bocsá fűrészpor izűre lehet csinálni. De én már jó ideje tudom hogy a pocséknak kikiáltott angol konyha nem is olyan pocsék csak kellő odafigyelést és fűszerezést igényel. :-))

ribizlifozelek írta...

Gyönyörű. Megcsókolnám és nem akarom, hogy királylány legyen. Így tökéletes.